İşte Erzurum'da bulunan Sultan Alaaddin yazılı sanduka

Erzurum'un Pasinler ilçesindeki kümbette yapılan kazıda bulunan ve üzerinde Sultan Alaaddin yazan ve Selçuklu Sultanı 2. Alaaddin Keykubat'a ait olduğu düşünülen sanduka Anadolu Ajansı ekibi tarafından görüntülendi.

İşte Erzurumda bulunan Sultan Alaaddin yazılı sanduka
Erzurum'un Pasinler İlçesine bağlı Ovaköy Mahallesi'nde tarihi kümbette Erzurum Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Erzurum Müzesi Müdürlüğü koordinesinde yapılan kazı çalışmasında, üzerinde "Sultan Alaaddin" yazısı olan ve Selçuklu Sultanı 2. Alaaddin Keykubat'a ait olduğu düşünülen sanduka ile annesi Gürcü Hatun Tamara'ya ait olduğu tahmin edilen sandukanın da aralarında bulunduğu 6 sandukadan 2'si, Aziziye Belediyesinin taş eserler müzesi deposuna nakledildi.
114
İşte Erzurumda bulunan Sultan Alaaddin yazılı sanduka
Bilimsel danışmanlığını Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Arslan'ın yaptığı arkeoloji kazılarında bulunan ve tarihçileri heyecanlandıran sandukalar ile kitabeler, Anadolu Ajansı (AA) ekibi tarafından görüntülendi.
214
İşte Erzurumda bulunan Sultan Alaaddin yazılı sanduka
Taş eserler müzesinde koruma altına alınan taş sandukanın birinin yontularak üzerine Arapça yazılan "Sultan Alaaddin" yazısı dikkati çekiyor.
314