İstanbul'da Bir Sürrealist: Salvador Dali sergisi

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nin çevrimiçi sergileri devam ediyor. İstanbul’da Bir Sürrealist: Salvador Dalí sergisi şimdi SSM web sitesinde...

İstanbulda Bir Sürrealist: Salvador Dali sergisi
Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), geçmiş sergilerinden zengin içerikleri kapsamlı seçkilerle dijital kanallarında paylaşıma açmaya devam ediyor. Müze, 20 Eylül 2008 - 1 Şubat 2009 tarihleri arasında Akbank’ın desteğiyle gerçekleştirdiği İstanbul’da Bir Sürrealist: Salvador Dalí sergisini çevrimiçine taşıdı.
110
İstanbulda Bir Sürrealist: Salvador Dali sergisi
İspanya’da bulunan Gala-Salvador Dalí Vakfı koleksiyonuna ait eserlerle vakıf dışında gerçekleştirilen en büyük geçici sergi olma özelliğine sahip İstanbul’da Bir Sürrealist: Salvador Dalí, sanatçının yağlıboya tablo, çizim ve grafiklerinden oluşan geniş bir seçki sunmuş; açık kaldığı süre içinde 252 bin kişi tarafından ziyaret edilmişti.
210
İstanbulda Bir Sürrealist: Salvador Dali sergisi
DigitalSSM arşiv kaynaklarıyla hazırlanan ve SSM web sitesi, sosyal medya hesapları ile YouTube kanalından erişilebilen İstanbul’da Bir Sürrealist: Salvador Dalí çevrimiçi sergisinde; Salvador Dalí’nin benzersiz sanat anlayışıyla oluşturduğu eserlerinin yanı sıra, el yazmaları, fotoğraflar ve çeşitli dokümanlar yer alıyor.
310