İsot'tan 40 çeşit kahvaltılık yapıldı

Şanlıurfa'nın bölgeye has biberi isottan yapılan 40 çeşit kahvaltılık tanıtıldı.

İsottan 40 çeşit kahvaltılık yapıldı
Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, yöreye özgü biberden yapılan 40 çeşit kahvaltılık sergilendi.

114
İsottan 40 çeşit kahvaltılık yapıldı
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa'nın, insanlığın hikayesinin başladığı yer olduğunu, geçmişinin 12 bin yıl öncesine dayandığını söyledi.

214
İsottan 40 çeşit kahvaltılık yapıldı
Şanlıurfa'nın tarih, müzik ve gastronomiyi birleştirerek artık bunu ziyaretçilere sunmaya başladığını belirten Beyüzgül, "Bugün arkadaşlarımız sadece isot türünden 40 çeşit kahvaltılık hazırladılar. 12 bin yılda çeşitli medeniyetlerin gelip geçtiği, buluştuğu ve yerleştiği Şanlıurfa'da her şey o kadar güzel test edilmiş, laboratuvarlardan geçirilmiş ki yemeğin en iyisi olmazsa sofraya konulmaz. Çiğ köfte buna en güzel örnektir, çiğ köftenin benzerini Şanlıurfa'nın dışında yapmak mümkün değildir. Çiğ köftenin yoğrulması ve sunulması, bir başka yerde görülecek bir şey değil. Şanlıurfa, hem tarihin hem müziğin hem de gastronominin merkezi konumundadır, bu konuda hak ettiği yere emin adımlarla ilerlemektedir." dedi.

314