Hazar Motan’ın ‘Prélude’ isimli sergisi, Grand Hyatt İstanbul'da

Oyuncu ve ressam Hazar Motan’ın Latince başlangıç anlamına gelen ‘Prélude’ isimli sergisi, 15 Ocak – 3 Mart arasında sanatseverlerle buluşuyor.

Hazar Motan’ın ‘Prélude’ isimli sergisi, Grand Hyatt İstanbulda
Grand Hyatt İstanbul, oyuncu ve ressam Hazar Motan’ın ‘Prélude’ isimli sergisine ev sahipliği yapıyor.

112
Hazar Motan’ın ‘Prélude’ isimli sergisi, Grand Hyatt İstanbulda
Sergilediği işlerde anın gücünü yansıtmaya çalışan, yarattığı figürlerde bir ruhun, saniyelik bile olsa yalnızca o anda kalabilmeyi başardığında hissettiği duygu durumunu yakalama, sanatseverlere hissettirme ve hissetme peşinde olduğunu söyleyen Motan eserlerindeki bakış açısını şu sözlerle anlatıyor: “Benim dünyamda anda kalmak mottosu, anda kalmaktan ziyade, düşüncelerimizi, vesveseleri bir kenara bıraktığımızda zihnimizin özüne döndüğü o paha biçilemez özgürlük. Eserlerimde bu özgürlüğün bize yansıttığı duyguyu işlemeye çalışıyorum. Oyunculukta gözlemlemek, duyguları anlamak hissetmek ve empati kurmak en önemli unsurlar... Bu da eserlerimde yansıtmak istediğim duyguyu, anlamama ve aktarmama, öğrendiğim, tecrübe ettiğim her şeyin kalemime yansımasına yardımcı oluyor.”
212
Hazar Motan’ın ‘Prélude’ isimli sergisi, Grand Hyatt İstanbulda
Canlı, göz alıcı, insanı etkileyen renklerin kullanımıyla, sanatseverlerin de kendi içlerindeki anın özüne döndüklerini hissetmelerinin peşinde olduğunu söyleyen Hazar Motan resim serüvenine oyunculuk kariyeri ile eş zamanlı biçimde hobi olarak başladı. 2019 yılında ‘Keşif’ adlı ilk kişisel sergiyle bu hobiyi profosyonel alana taşıyan Motan, 2021 yılında Opensea platformunda ilk NFT’lerini yaptı.
312