Geçmişe Davetlisiniz Efendim 26 sergisi

Geçmişe Davetlisiniz Efendim 26 sergisi kapsamında Axis İstanbul AVM Sergi ve Fuaye Salonu’nda Türkiye’nin seçkin koleksiyonerlerine ait 20 ilginç koleksiyon sergileniyor.

Geçmişe Davetlisiniz Efendim 26 sergisi
Türkiye’nin en önde gelen koleksiyonerleri, Collection Club ile Axis İstanbul AVM işbirliği ile “Geçmişe Davetlisiniz Efendim 26” sergisinde buluştu. Sergideki zengin koleksiyonlar 29 Nisan’a kadar Axis İstanbul AVM Sergi ve Fuaye Salonu’nda ziyarete açık.


Tarihin çeşitli dönemlerinden kesitler sunan sergide Turgay Tuna’nın antik Mısır kültüründe çok önemli bir yere sahip olan 3 bin yıllık Antik Mısır Mezar Bebekleri Uşabitler, Uluumay Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Müze Bilimci Feyza Uluumay Gökalp’in yüz yıllık Osmanlı bastonları, Türkiye’nin sayılı Milli Piyango koleksiyonerlerinden olan Doğan Güral’ın Milli Piyango Koleksiyonu ve Nilay Çelebi’nin plak koleksiyonu yer alıyor.

Türkiye’nin en büyük fotoğraf makinesi müzesi Camera Museum’un kurucusu Hilmi Nakipoğlu’nun efsane fotoğraf makinesi Leica’nın da yer aldığı yüz yıllık fotoğraf makinelerinden oluşan koleksiyonu fotoğraf severlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Dünyanın sayılı antika ütü koleksiyonerlerinden İlhan Uçak’ın 35 farklı ülkeden topladığı 150 yıllık kömürlü, ispirtolu, gazlı, benzinli ütülerinin yanı sıra porselen kaplı ütüler ve aristokrat ailelerin kendilerine özel yaptırdığı aile mühürlü antika ütüleri içeren koleksiyonu, dünyadaki üç büyük çekiç koleksiyonerlerinden birisi olan Burhan Reşid‘in dünyanın farklı ülkelerinden derlediği çekiç koleksiyonu da sergide yer alan koleksiyonlar arasında bulunuyor.
121
Geçmişe Davetlisiniz Efendim 26 sergisi
Armağan Toprak’ın Çini Koleksiyonu
221
Geçmişe Davetlisiniz Efendim 26 sergisi
Aytaç Dinçtürk'ün filatelide kaktüs ve sukulet sergisi
321