Düzce'de çift aslanlı mozaik bulundu

Düzce'deki Prusias ad Hypium Antik Kenti'nde süten arkeoloji kazılarında şarap tanrısı Dionysos'un Kült Mekanı ve onu yansıtan çift aslanlı mozaik bulundu.

Düzcede çift aslanlı mozaik bulundu
Düzce'nin Konuralp bölgesindeki Prusias ad Hypium antik kentinde, Tiyatronun üst kısmında bulunan alanda portikoya (üstü örtülü, önü sütunlu açık galeri) bağlı bir yapı içerisinde aslanlı mozaik keşfedildi.
19
Düzcede çift aslanlı mozaik bulundu

Sanat Tarihçileri ve arkeologlara göre; mozaikli oda, geç Roma dönemine ait bir kült alanını (bir toplumun veya grubun belirli değerleri, inançları, gelenekleri, sanatı ve diğer kültürel unsurları içeren genel bir yaşam tarzını ifade ettikleri alan) temsil ediyor..

29
Düzcede çift aslanlı mozaik bulundu
Duvar ölçüleri yaklaşık olarak 4,51x6,42 metre olan yapının, iç duvarları kalın harç tabakası üzerine mermer plakalarla kaplı. Oda kuzey güney yönünde dikdörtgen planlı.Odanın kuzeyinde de iç tarafa doğru bir platform temeli gözlemlendi. Tüm odanın ince işçilik ile yapılmış beyaz, mavi, sarı, yeşil ve kahverengi tesseralardan, oluşan bir mozaik tabanla kaplı olduğu tespit edildi.
39