Çorum'da 3500 yıllık 249 adet gizemli Hitit simgesi keşfedildi

Hititlerin başkenti Hattuşa'da herkesin içine girdiği tünelde gizemli Hitit simgeleri bulundu

Çorumda 3500 yıllık 249 adet gizemli Hitit simgesi keşfedildi
Çorum'un Boğazkale ilçesinde Hititlerin başkentinin bulunduğu Hattuşa Ören Yeri'nde her ziyaretçinin içinden geçtiği taştan inşa edilmiş meşhur Yerkapı Tüneli'nde kök boya ile çizilmiş 3500 yıllık 249 adet simge keşfedildi. Grafiti tarzında Hitit hiyeroglif yazısında kullanıldığı tahmin edilen sembollerin çiziliş amaçları ve anlamları araştırılıyor.
112
Çorumda 3500 yıllık 249 adet gizemli Hitit simgesi keşfedildi
Anadolu'nun en eski medeniyetlerinden Hititlerin başkenti Çorum'un Boğazkale ilçesindeki Hattuşa Ören Yeri'nde 1907'de başlayan ve halen farklı ülke ve üniversitelerden arkeolog, Hititolog ve ilgili uzmanlık alanlarından bilim insanlarının katılımı ile Alman Arkeoloji Enstitüsünden Prof. Dr. Andreas Schachner başkanlığında devam ederken, kazı alanının dışında ilginç bir gelişme yaşandı ve sıradışı bir keşif gerçekleştirildi.
212
Çorumda 3500 yıllık 249 adet gizemli Hitit simgesi keşfedildi
Ören yerini ziyaret eden her ziyaretçinin hayranlıkla seyrettikten sonra mutlaka içinden geçtiği binlerce taş kullanılarak inşa edilmiş 80 metre uzunluğundaki Yerkapı Tüneli'nde yaklaşık 3 bin 500 yıl önce çizildiği tahmin edilen yeni simgeler bulundu.
312