Ankara Sanat Galerisi'nde Resmi Geçit sergisi

3 Mayıs tarihinde kapılarını ziyarete açan Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi'nin 3. katında yer alan Ankara Sanat Galerisi, rengârenk dünyasını dil, ironi ve alegori ekseninde resmeden Mevlut Akyıldız'ı ağırlıyor.

Ankara Sanat Galerisinde Resmi Geçit sergisi
3 Mayıs tarihinde kapılarını ziyarete açan Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi'nin 3. katında yer alan Ankara Sanat Galerisi, rengârenk dünyasını dil, ironi ve alegori ekseninde resmeden Mevlut Akyıldız'ı ağırlıyor. Galerinin "Resmigeçit Ankara" başlıklı ilk sergisi Akyıldız'ın kırk yıllık sanat hayatından seçmelerden oluşuyor.
111
Ankara Sanat Galerisinde Resmi Geçit sergisi
Yağlıboya çalışmaları, heykelleri ve cam altı resimleriyle tanınan Mevlut Akyıldız'ın modern yaşamın kaotik ve çelişkilerle dolu akışına eğlenceli bir üslupla yaklaştığı eserleri 31 Ağustos tarihine kadar görülebilecek.
211
Ankara Sanat Galerisinde Resmi Geçit sergisi
İçinde yaşadığı toplumun bir türlü çözülemeyen meselelerini tuval üzerine ironik bir dille aktaran Akyıldız, 80'li yıllardan bu yana eserlerinde arabesk olgusuna, kitsch'e, popüler kültüre ve sokak kültürüne yer veriyor.
311