Ahi Evran Esnaf ve Sanatkarlar Müzesi

2002 yılında Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek Ahi Evran Esnaf ve Sanatkarlar Müzesi olarak ziyarete açıl an müze, bu yıl Büyükşehir Belediyesince modern müzecilik anlayışıyla yeniden restore edildi.

Ahi Evran Esnaf ve Sanatkarlar Müzesi
Ahilik Teşkilatı'nın kurucusu Ahi Evran Veli'nin bir dönem yaşadığı ve sonrasında müzeye çevrilen zaviyede bakırcılık, kalaycılık, demircilik, urgancılık ve halıcılık gibi zanaatlar, o dönemin eşyalarıyla anlatılıyor.
117
Ahi Evran Esnaf ve Sanatkarlar Müzesi
Taceddin Veli Mahallesi'ndeki zaviye, 2002 yılında Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek Ahi Evran Esnaf ve Sanatkarlar Müzesi olarak ziyarete açıldı. Müze, bu yıl Büyükşehir Belediyesince modern müzecilik anlayışıyla yeniden restore edildi.
217
Ahi Evran Esnaf ve Sanatkarlar Müzesi
Müzenin her bir odasında bakırcılık, kalaycılık, bıçakçılık, demircilik, berberlik, halıcılık, urgancılık, terzilik, ayakkabıcılık, dericilik, eyercilik ve marangozluk gibi zanaat dalları o dönemin eşyaları ile sergilenirken kapılarda da "Dilini kötü söz söylemeye alıştırma", "Dostluk göster ki düşmanlık bulamayasın", "Zihnini kibirden tamamen boşalt" gibi Ahi Evran'a ait sözler yer alıyor.
317