Adıyaman'da Kommagene Kraliçesi İsas'ın mezarı bulundu

Karakuş Tümülüsü Kadınlar Anıt Mezarı'nda jeoradar ve jeofizik çalışmalarıyla alanın tomografisi çekildi ve Kommagene Kralı Antiochos'un eşi İsas, kızı Antiokhis ve torunu Aka'ya ait mezarların yeri saptandı.

Adıyamanda Kommagene Kraliçesi İsasın mezarı bulundu
Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, Nemrut Dağı eteklerinde bulunan 2 bin yıllık Karakuş Tümülüsü'nde (Kadınlar Anıt Mezarı) kraliçelerin mezarlarının olduğu alan belirlendi.
15
Adıyamanda Kommagene Kraliçesi İsasın mezarı bulundu
Adıyaman Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığından gerekli izinler alınarak Karakuş'ta başlanan birinci ve ikinci etap jeoradar ve jeofizik çalışmalarıyla alanın "tomografisi çekilerek" Kommagene Kralı Antiochos'un eşi İsas, kızı Antiokhis ve torunu Aka'ya ait mezarların bulunduğu yer tespit edildi.
25
Adıyamanda Kommagene Kraliçesi İsasın mezarı bulundu
Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Mahmut Çuhadar, Kommagene Kralı 2. Mithritades (milattan önce 36-21 ) tarafından annesi İsias, kız kardeşi Antiokhis ve Antiokhis'in kızı Aka için yaptırılan, bir nevi kraliçeler mezarlığı olarak adlandırılan tarihi tümülüsün 2 bin yıldır gizemini koruduğunu belirtti.

35