Abdülmecid Efendi'nin Sıra Dışı ve Görünenin Ötesindeki Dünyası

Sanat Dünyasında ses getiren sergilere imza atan Sakıp Sabancı Müzesi, Şehzade’nin Sıra Dışı Dünyası: Abdülmecid Efendi sergisi ile yine dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Abdülmecid Efendinin Sıra Dışı ve Görünenin Ötesindeki Dünyası
Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM) "Şehzade'nin Sıra Dışı Dünyası: Abdülmecid Efendi" sergisini sanatseverlerin beğenisine sundu. Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi, Sabancı Holding’in desteğiyle Türkiye sanat tarihinde derin izler bırakmış, kendisi de önemli bir ressam olan, hat, müzik ve edebiyat ile de ilgilenen, pek çok sanatçının ve kurumun da hamiliğini üstlenmiş Abdülmecid Efendi’nin hayatı ve sanatı üzerine kurgulanan “Şehzade’nin Sıra Dışı Dünyası: Abdülmecid Efendi” sergisini 21 Aralık 2021 – 1 Mayıs 2022 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşturuyor.
148
Abdülmecid Efendinin Sıra Dışı ve Görünenin Ötesindeki Dünyası
“Şehzade’nin Sıra Dışı Dünyası: Abdülmecid Efendi” sergisi 1 Mayıs 2022 Pazar gününe kadar pazartesi hariç 10.00 – 18.00, cumartesi 10.00 – 20.00 saatleri arasında SSM’de Galeri -2’de ziyaret edilebilecek. Sakıp Sabancı Müzesi'nde gerçekleştirilen serginin basın toplantısında SSM Müdürü Dr. Nazan Ölçer ve Sabancı Holding CEO'su Cenk Alper, serginin hikayesini anlattı.

248
Abdülmecid Efendinin Sıra Dışı ve Görünenin Ötesindeki Dünyası
Nazan Ölçer, sergi için Fransa'dan 3 büyük eserin getirildiğini belirterek, "Bugün sıra dışı bir sanatçıyı (Abdülmecid Efendi) tanıtacağız. Çünkü 76 yıllık yaşamında dünyanın değişimine şahit olan bir hanedan mensubu, onu biz bunun dışında bir sanatçı olarak biliyoruz. 19. yüzyıl sonunda tarihini başlattığımız Türk resim sanatının çok seçkin ve ayrıcalıklı bir şahsiyetidir." dedi.
348