ABD 6 tarihi eseri Türkiye'ye geri verdi

Lucius Verus heykeli, Attis heykelciği, Apollon heykelciği, Kusura tipi idol, düver pişmiş toprak levhası ve 4 parçalı sütunlu lahit kaçırıldığı ABD'den Türkiye geri döndü.

ABD 6 tarihi eseri Türkiyeye geri verdi
ABD'ye kaçırılan 6 tarihi eser Türkiye'ye iade edildi. Türkiye'den ABD'ye kaçırılan; Lucius Verus heykeli, Attis heykelciği, Apollon heykelciği, Kusura tipi idol, düver pişmiş toprak levhası ve 4 parçalı sütunlu lahit, Antalya Müzesi'nde, ABD'nin Manhattan Bölge Savcı Yardımcısı Albay Matthew Bogdanus ve ABD Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake tarafından Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a törenle iade edildi.
114
ABD 6 tarihi eseri Türkiyeye geri verdi
Manhattan Bölge Savcılığı, Amerikan İç Güvenlik ve İstihbarat Birimi (HSI) , Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Antalya ve Burdur müze müdürlükleri, New York Kültür ve Tanıtma Müşavirliği ve Tanıtma Genel Müdürlüğünün ortak çalışmalarıyla, Anadolu'daki antik kentlerden yağmalanarak ABD'ye kaçırılan Lucius Verus heykeli, Attis heykelciği, Apollon heykelciği, Kusura tipi idol, düver pişmiş toprak levhası ve 4 parçalı sütunlu lahit Türkiye'ye iade edildi..
214
ABD 6 tarihi eseri Türkiyeye geri verdi
Antalya Müzesi'nde, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ABD Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake ve ABD'nin Manhattan Bölge Savcı Yardımcısı Albay Matthew Bogdanus'un katıldığı törenle eserlerin teslim sözleşmesi imzalandı.
314