7 Ünlü Sanatçıdan Kültürel Aktarımlar Sergisi

Brieflyart Sanat Galerisi, Nilgün Yüksel’in küratörlüğünde Ali Atmaca, Bubi, Horasan, Hüsamettin Koçan, Meriç Hızal, Onay Akbaş, Şenol Yorozlu eserlerinden oluşan Kültürel Aktarımlar sergisi ile kapılarını açtı.

7 Ünlü Sanatçıdan Kültürel Aktarımlar Sergisi
“Sanatçıdan Koleksiyonere” mottosuyla online müzayede platformu olarak yolculuğuna başlayan Brieflyart, Gümüşsuyu’nda şehre yeni bir sanat alanı sunmak üzere kapılarını sanatseverlere açtı. Sergi 30 Haziran’a kadar Brieflyart’ta ziyaret edilebilecek.
Brieflyart nedir?

Brieflyart 2020 senesinde sanatın her dalının ekonomik anlamda sürdürülebilirliğine hizmet etmeyi misyon edinerek; sanatçıyı ön planda tutan bir online müzayede platformu olarak yola çıktı. Süreç içinde online müzayedelerle eş zamanlı fiziki sergiler düzenleyen Brieflyart, bu yönüyle hem müzayede, hem de galericilik faaliyeti ile bütünleşik bir sanat ortamı sundu. Baran Çuroğlu’nun yaratıcısı ve yöneticisi olduğu Brieflyart ,12 Mayıs 2022 tarihinden itibaren yeni yeri Gümüşsuyu’nda, düzenli olarak ev sahipliği yapacağı farklı disiplinlerden sergilerle sanatseverlere yeni bir alan yaratmak üzere kapılarını açıyor.
129
7 Ünlü Sanatçıdan Kültürel Aktarımlar Sergisi
Nilgün Yüksel’in küratörlüğünde Ali Atmaca, Bubi, Horasan, Hüsamettin Koçan, Meriç Hızal, Onay Akbaş, Şenol Yorozlu eserlerinden oluşan “Kültürel Aktarımlar” sergisi, kültürün sürekliliğinden, sanatçının geçmişten miras aldığı ve içinde yaşadığı kültürün üretimine aktarılışından yola çıkarak hazırlandı.
229
7 Ünlü Sanatçıdan Kültürel Aktarımlar Sergisi
Kültürel Aktarımlar” sergisi, sanatçıların yüzyıllar boyu süren kültürel aktarımları kendi bireysel varoluşlarıyla nasıl sentezlediğine, yarattıkları eserler üzerinden bakıyor.
329