İnsan Gözü hakkında şaşırtıcı 7 gerçek!

Gözlerimiz hakkında ilginç bilgiler: Tüm bebeklerin doğuştan renk körüdür, ağladıklarında göz yaşları dökülmez... Yeni doğan bebekler yaklaşık 20-40 cm uzaktaki nesneleri net şekilde görebilirler:

İnsan Gözü hakkında şaşırtıcı 7 gerçek!
Göz Hastalıkları Uzm. Dr. Serkan Güreser, gözlerin 5 duyu arasında yer alan en önemli organ olduğunun altını çizerek, “Gözlerimiz sayesinde etrafımızdaki cisimleri 3 boyutlu olarak görürüz. İki gözde yer alan kör noktalar sayesinde de derinlik algısı yaratılmış olur. Bunun yanı sıra gözlerimiz hakkında bilinmeyen bazı ilginç gerçekler söz konusudur” dedi.
18
İnsan Gözü hakkında şaşırtıcı 7 gerçek!
Tüm bebekler doğuştan renk körüdür: Bebeklerin renk algısı çeşitli testlerle tespit edilmiştir. Yaklaşık 1 aylıkken renklerin parlaklık ve yoğunluğu algılanabilir. 3 aylık bebek ise kırmızıyı da içeren birçok ana rengi görebilir. 4. ay civarında renk görüşü tamamen gelişir.
28
İnsan Gözü hakkında şaşırtıcı 7 gerçek!
Yeni doğmuş bir bebek ağladığında gözyaşı dökmez: Çünkü gözyaşı üretimi gözün dış üst kısmında bulunan gözyaşı bezi tarafından 1.ayda başlar ve tam üretim kapasitesi 3. ayda ulaşır.
38