Harran Kalesi'ndeki Sin Tapınağı bulunmaya çalışıyor

Sabilerin ibadet ettiği bir tapınak ya da Sin Tapınağı olarak tarihi kayıtlarda varlığı bilinen Harran Kalesi içindeki tapınağın bulunması için arkeologlar çalışmayı sürdürüyor.

Harran Kalesindeki Sin Tapınağı bulunmaya çalışıyor
Orta Doğu'nun en büyük anıtsal görsel kalesi olduğu tahmin edilen UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki Harran Kale Sarayı'nın gelecek yıl ziyarete açılabilmesi için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Arkeologların hedefi, Sin veya Sabi tapınağıyla ilgili kalıntılar ulaşmak.
110
Harran Kalesindeki Sin Tapınağı bulunmaya çalışıyor
Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Harran Ören Yeri Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal, Kültür ve Turizm Bakanlığının finansmanı, Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Müze Müdürlüğü koordinasyonunda Türk Tarih Kurumu Başkanlığı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Harran Üniversitesi ve Harran Kaymakamlığı desteğiyle ören yeri kazılarını 9 yıldır yürüttüklerini belirtti.
210
Harran Kalesindeki Sin Tapınağı bulunmaya çalışıyor
Harran Sarayı'nda çalışmaların yıl boyunca devam ettiğini, burada Doğu Roma İmparatorluğu'ndan Emevilere, Zengi Atabeyliğinden Eyyübilere varıncaya kadar tarihi kalıntılara rastlandığını dile getiren Önal, "Kale sarayın avlusunda yaklaşık 8 metre kültür katı toprağı mevcut. Bunun ilk 4 metresi 2 katın yıkıntılarına ait, diğerleri ise diğer yerleşimciler tarafından oluşturulmuş. Mevcut arkeolojik kazılarımızda teknolojiden de faydalanıyoruz. Taşıyıcı bant sistemi 60 metre uzunluğunda ve kazılan toprak direkt kale dışına taşınıyor. Bu da kazı çalışmalarımıza büyük bir kolaylık ve hız sağlıyor." dedi.

310