Dünyada seyahat edemeyeceğiniz 5 mekan

Bazı bölgeler devletler tarafından korunurken, bazıları tehlike arz etmesi sebebiyle ziyarete kapatılabiliyor.

Dünyada seyahat edemeyeceğiniz 5 mekan
Seyahat edebileceğimiz pek çok güzel alternatif var. Bunların yanı sıra ne kadar çok isteseniz de kesinlikle seyahat edemeyeceğiniz yerler bulunuyor. Bazı bölgeler devletler tarafından korunurken, bazıları tehlike arz etmesi sebebiyle ziyarete kapatılabiliyor. Online seyahat markası biletall.com blog yazısında ‘Ne kadar isteseniz de ziyaret edemeyeceğiniz 5 yeri’ derledi.
16
Dünyada seyahat edemeyeceğiniz 5 mekan
Kuzey Sentinel Adası - Hindistan


Kuzey Sentinel Adası, ne kadar isteseniz de ziyaret edemeyeceğiniz bir diğer nokta. Kuzey Sentinel Adası, Hint Okyanusu’nda yer alıyor. Hindistan’a bağlı olan adada Sentinel Kabilesi ve Hintli insanlar yaşıyor. Ada halkı tamamen dünyadan izole bir yaşam sürüyor ve dışarıdan insanlar ile iletişim kurmayı reddediyor!


Adaya yanaşan tüm araç ve insanlara oklarla saldıran kabile tamamen dış dünya ile iletişimi kesmiş durumda. İngiliz ve Hintli antropologlar senelerce iletişim kurmaya çalıştı fakat bölge halkının saldırgan tutumu maalesef çalışmaları engelliyor. Kuzey Sentinel Adası hem Sentinel kabilesinin huzuru hem de ziyaretçilerin güvenliği için ziyarete kapalı bölge ilan edilmiş durumda.
26
Dünyada seyahat edemeyeceğiniz 5 mekan
Svalbard Küresel Tohum Deposu - Norveç


Svalbard Küresel Tohum Deposu, Norveç’te olası bir felaket ihtimaline karşı kuruldu. Depoda dünyadaki bütün bitkilere ait tohumlar muhafaza ediliyor. Depo, olumsuz hava koşullarından nükleer saldırılara kadar pek çok olaya karşı dirençli bir şekilde inşa edildi. Tür çeşitliliğini korumayı ve arttırmayı hedefleyen depo, Norveç’in kutuplara çok yakın bir bölgesinde bulunuyor. Güvenlik sebebiyle depoya görevliler haricinde kimse giremiyor.
36