Huzurlu yaylalarda ilk bal hasadı

Terör örgütüne karşı yürütülen başarılı operasyonların ardından zengin floraya sahip Bitlis'teki yaylalara çıkan Siirtli bal üreticileri kovanlardaki ilk balları toplamaya başladı.

Huzurlu yaylalarda ilk bal hasadı
Yaklaşık 3 ay önce Bitlis Tatvan'da yüksek rakımlı yaylalarda bal mesailerine başlayan üreticiler, Siirt Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan ve Bitlis Tarım ve Orman Müdürü Fatih Asak'ın da katılımıyla hasat sezonuna girdi.

Siirt Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Faik Efe, huzur ve güven ortamı içerisinde konakladıkları yaylalarda ilk hasadı yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

18
Huzurlu yaylalarda ilk bal hasadı
Arıcılığın kentin önemli bir gelir kaynağı olduğunu aktaran Efe, "Çok sayıda üreticimiz bu faaliyet ile geçimini sağlamaktadır. Her geçen gün hızla gelişen arıcılık, ülke ekonomisine de önemli bir katkı sağlamaktadır" dedi.

Bal üretimi 15 yılda 9 kat arttı

Efe, devletin sağladığı destek ve teşviklerle kentteki üretici sayısı, aktif kovan ve bal üretiminde önemli bir artış olduğunu belirtti.
28
Huzurlu yaylalarda ilk bal hasadı
15 yıl önce kentte 170 arıcının 17 bin kovanla bal üretimi yaptığını anımsatan Efe, şunları kaydetti:

"Şu anda bin 400'e yakın üreticimiz, 190 bin aktif kovanımız ve yılda bin 800 ton da bal üretimimiz var. O zamanlar bal üretiminde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki il sıralamasında son sıralarında yer alırken şu anda üye ve kovan sayısı ile bal üretimi bakımından ilk sıradayız. Devletimizin sağladığı imkanlarla bu aşamaya geldik ve onun için çok memnunuz."
38