Helikopter ambulanslar 32 bine yakın hasta taşıdı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, helikopter ambulanslarla 2008'den bu yana 31 bin 900, uçak ambulanslarla 2010'dan bu yana 13 bin 500 hasta taşındığını açıkladı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, helikopter ambulanslarla 2008'den bu yana 31 bin 900, uçak ambulanslarla 2010'dan bu yana 13 bin 500 hasta taşındığını açıkladı.
Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karadağ, tedavi edilmeyen uyku apnesi sendromunun felce neden olabileceği söyledi
Bilimsel çalışmalar, yemek tercihlerinin kişinin karakterini ve olaylar karşısındaki tutumunu değiştirebildiğini ortaya çıkardı.
Liv Hospital Ulus Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Binnur Şimşek reflü nedenleri ve tedavisini anlatarak önerilerde bulundu.
Sabri Ülker Vakfı Sağlıklı Yaşam Kuralları adını taşıyan çocuk kitaplarını; anne, baba ve çocuklarla buluşturacak.
Türkiye Avrupa'da obeziteyi hastalık olarak kabul eden az sayıda ülkeden biri olduğuna değindi.
Hastalığın adeta çağın vebası haline geldiğini aktaran Türkkahraman, diyabetin çocuklarda da sıklıkla görülmeye başladığına dikkati çekti.
Türkiye'de antibiyotiklerin bilinçli kullanılması için birçok çalışma yapılıyor. Bu kapsamda, 2011'de reçetelerin yaklaşık yüzde 35'inde antibiyotikler yer alırken 2018'de bu oran yüzde 25 oldu.
ABD'de yapılan bilimsel araştırma, ekran başında geçirilen zamanın şekerli ve kafeinli içeceklerin tüketimini artırdığını gösterdi.