Yeniçağ

Regl ağrıları ile başı dertte olanlara soğuk duş önerisi

Araştırmalar düzenli soğuk duş alan kadınların regl dönemlerindeki ağrı ve rahatsızlıklarının belirgin şekilde azaldığı gösteriyor. .

Regl ağrıları ile başı dertte olanlara soğuk duş önerisi

Wim Hof Method (Nefes, Soğuk, İrade – Çalışmaları ) Eğitmeni Doruk Taraktaş'a göre soğuk duş terapisi sayesinde kadınla regl dönemlerini daha sorunsuz geçirebiliyor: 

Soğuk suyun vücudunuza getirdiği enerji patlaması sadece geçici bir his değil; aynı zamanda sağlığınız için de büyük faydalar taşıyor. Özellikle kadınlar için, soğuk su terapisi regl dönemlerinde birçok mucizevi etki sunuyor.

Soğuk suyun sağladığı faydalar saymakla bitmiyor inanın. Vücut sıcaklığını kontrollü bir şekilde düşüren ve bedenin adaptasyon mekanizmalarını çalıştıran soğuk duşlar, cold plunge (soğuk suya dalma) ve hatta ünlü Wim Hof Method Çalışması soğuk çalışmaları, kan dolaşımını artırır, bağışıklık sistemini güçlendirir, iltihaplanmayı azaltır ve stres seviyelerini düşürür. Bu etkiler, kadın sağlığı için bazı dönemlerde kritik önem taşır.

Özellikle Regl döneminin, birçok kadın için sancılı ve zorlayıcı olabildiğini, soğuk su terapileri bu süreci daha katlanılabilir hale getirdiğini belirtiyor.

2019 yılında yapılan bir araştırma soğuk su maruziyetinin inflamasyonu azaltarak regl ağrılarını hafifletebileceğini ortaya koydu. Düzenli soğuk duş alan kadınların regl dönemlerindeki ağrı ve rahatsızlıklarının belirgin şekilde azaldığı gözlemlendiğini belirtiyor.

Sadece tatilinizde deniz kenarında soğuk denizle değil evinizdeki duşla da her sabah soğuk suyun bu mucizevi faydalarını hissedebilirsiniz. Sağlığınızı korumak ve zinde kalmak için soğuk su terapilerini deneyin, Wim Hof Method’u araştırın. Hem bedeniniz hem de ruhunuz size teşekkür edecek.

Not: Banyoları sıcak yapmaya devam edebilirsiniz, banyo sonrası duştan çıkmadan bedeninize mutlaka soğuk su tutun, soğuk duşları sabahları yapın ve bunu sağlığınız için egzersiz olarak düşünün.

Taraktaş’a göre soğuk duşların bazı faydaları;

– Bağışıklık sisteminizi düzenleyerek çok güçlü ve iyi çalışan bir bağışıklık sistemi oluşturuyor.
– Bedendeki kronik stresi ve kronik enflamasyonu azaltıyor.
– Spor sonrası iyileşmeyi hızlandırıyor.
– Kalp damar dolaşım sistemi esnekliğini arttırarak kalp ve damar sağlığınız güçlendiriyor.
– Kan dolaşımını ve oksijenlenmeyi arttırıyor.
– Kilo kaybı sağlıyor.
– Şekeri düzenliyor
– Soğuk havalara karşı yüksek tolerans geliştiriyorsunuz.
– Dopamin, endorfin ve noradrenalin gibi iyi hal hormonları salgılanmasını sağlayarak çok güçlü, pozitif ve sağlıklı hissetmenize yardımcı oluyor.
– Metabolizmanız daha efektif çalışmaya başlıyor, sağlıklı bir mitokondriye sahip oluyor ve gün boyu çok enerjik hissediyorsunuz.
– Kahve rengi yağ hücreleriniz çoğalıyor.
– Zihinsel odaklanma olma beceriniz artıyor.
– Strese ve zorluklara karşı kararlı ve güçlü bir zihin yapısı oluşturuyorsunuz. Güçlü bir irade ile hayatın içinde zor zamanlarda adım atabilme, kontrolde ve dengede kalabilme beceriniz gelişiyor.

Yeni çağın yükselen trendi: Wim Hof MetoduWim Hof Metodu nedir? Wim Hof Metodunun temel özellikleri nelerdir? Buz Adam Wim Hof Kimdir? İşte Wim Hof Metodunun 7 temel özelliği: ,

 

Yorumlar