Kültür Sanat

İzmir Festivali 19 Ağustosta başlıyor

34. Uluslararası İzmir Festivali 19 – 31 Ağustos 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

İzmir Festivali 19 Ağustosta başlıyor

İKSEV ( İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı), 34. Uluslararası İzmir Festivali’nin koşullar elverdiği takdirde 19 – 31 Ağustos 2021 tarihleri arasında düzenleneceğini açıkladı.

Etkinlikleri Celsus Kütüphanesi, Çeşme Kalesi, İzmir Agora ve Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek 34. Uluslararası İzmir Festivali; Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları Eczacıbaşı Holding’in ana sponsorluğu, İzmir İtalya Konsolosluğu, İzmir Goethe Enstitüsü, Portekiz Büyükelçiliği ile Portekiz İzmir Fahri Konsolosluğu ve Fransız Kültür Merkezi İzmir işbirliği ile düzenlenecek. 

İzmir Festival'inin ilk etkinliği Celsus Kütüphanesi’nde

34. Uluslararası İzmir Festivali, 19 Ağustos 2021 Perşembe günü saat 21.30’da Celsus Kütüphanesi’nde yapılacak konserle başlayacak. Etkinlikte, İKSEV’in, genç bestecilerimize yönelik 11. Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması, Viyolonsel Konçertoları’nın yarışacak. .

‘11. Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması’na 11 yapıt katıldı. Seçici Kurulun yaptığı Birinci Değerlendirme Toplantısı’nda 2 konçertonun Yarışma Konserinde seslendirilmeleri uygun bulundu. Seslendirilecek konçertolar, geçmiş yıllarda olduğu gibi yine katılımcı değerlendirme ile Seçici Kurul, Orkestra üyeleri ve Dinleyicilerin oylarıyla ödüllendirilecek. Genç besteciler Recep Gül’ün ve Ufuk Biçak’ın eserlerini, genç ve başarılı şeflerden Orhun Orhon yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde çello solistleri Poyraz Baltacıgil ve Nil Kocamangil seslendirecek. Ücretsiz olan konseri izlemek ve değerlendirmeye katılmak isteyenlerin AASSM’deki ana gişeden davetiyelerini almaları gerekiyor.

Çeşme Kalesi'nde Bir Opera Gecesi

21.30’da İtalya’nın en parlak genç yıldızlarını ağırlayacak. İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliği ile gerçekleştirilecek ‘Bir Opera Gecesi’ konserinde, İtalyan soprano Sabrina Sanza ve bariton Guido Dazzini,  piyanist Michele Renna eşliğinde söyleyecek. İtalyan operasının genç yıldızları, Çeşme Kalesinin büyüleyici atmosferinde, Donizetti, Verdi, Rossini, Mascagni, Puccini ve Mozart operalarından seçilmiş bir program sunacak.

İzmir Agorası da 22 yıl sonra tekrar Uluslararası İzmir Festivali mekânları arasında yer alacak. 24 Ağustos 2021 Salı günü 21.30’da, en seçkin oda müziği gruplarından biri olarak tanımlanan Schumann Quartet İzmir Agora’da Festival izleyicisi ile buluşacak. İzmir Goethe Enstitüsü işbirliği ile gerçekleştirilecek konserde Erik Schumann, Ken Schumann (keman), Liisa Randalu (viyola), Mark Schumann’dan (viyolonsel)oluşan Schumann Quartet; Beethoven’ın Yaylı Çalgılar Dörtlüsü La Malinconia ve 14 Numaralı Yaylı Kuarteti ile Aribert Reimann’ın Adagio – Schumann’ın Anısına adlı eserleri seslendirecek.

Festivalde Picasso sahnesi olacak

Bale literatürünün en güzel eserlerini programına almakla tanınan Uluslararası İzmir Festivali bu kez seyircisini çığır açmış bir eserle buluşturacak. 1917 yılında, 1. Dünya Savaşı henüz devam ederken, Jean Cocteau’nun bir Kübizm manifestosu olmasını düşünerek yazdığı, Pablo Picasso’nun sahne ve kostüm tasarımını yaptığı, Leonid Massine’nin koreografisini hazırladığı ve müziklerini döneminin müzik anlayışını değiştiren Erik Satie’nin yaptığı Parade & the Velvet Gentlemen balesi 26 Ağustos 2021 Perşembe günü 21.30’da Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda sahnelenecek.
     27 Ağustos 2021 Cuma günü İzmir Agora’da dünyanın sayılı 4 el piyano ikililerinden MusicOrba, Portekiz Büyükelçiliği ve İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliği ile 34. Uluslararası İzmir Festivali’ne katılacak. Ricardo Vieira ve Tomohiro Hatta, Fernando Lopes-Graça’nın Rustik Portekiz Melodileri ve Felix Mendelssohn’un Bir Yaz gecesi Rüyası Uvertürü’nü seslendirecek.

Çeşme'de Flamenko esintileri

34. Uluslararası İzmir Festivali, Fransız Kültür Merkezi İzmir işbirliği ile yapılacak “TROVAORES - Antonio Placer Sextet - Antonio Campos & Rafael Campallo” konseriyle sona erecektir. Trovaores projesi, Flamenko, caz ve şansonların, Grenoble ve Granada’nın karla kaplı dağlarının kalbinden çıkıp bir araya gelişinin hikâyesi. Antonio Campos (vokal, cajón), Pablo Suárez (piyano), Juan Antonio Suárez Canito (gitar), Jose Luis López (çello), Gabriele Mirabassi (klarnet), Antonio Placer’dan (vokal) oluşan altı müzisyen ve dansçı Rafael Campallo, kurallardan oluşan ama sınırları aşan müzikal bir hikâye anlatmak için büyük bir heyecanla, 31 Ağustos 2021 Salı günü Çeşme Kalesi’nde bir araya gelecek.

İBB festivale ulaşım desteği sağlayacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme Kalesi ve Celsus Kütüphanesi’nde yapılacak konserler için ücretsiz ulaşım desteği verecek. Belediye otobüsleri konser günleri saat 18.00 ve 18.30 arasında DEÜ. Sabancı Kültür Merkezi’nin Mithatpaşa Caddesi tarafındaki kapısı önünden doldukça hareket edecek.

İKSEV’in “Covıd-19/Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi” kurallarına uygun olarak gerçekleştireceği 34. Uluslararası İzmir Festivali biletleri 6 Ağustos 2021 Cuma günü Biletix’de satışa sunulacak. Ücretsiz yapılacak 11. Dr. Nejat. F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması Konseri dışında kalan konserlerin bilet fiyatları 250, 100 ve 50 lira olarak belirlendi.

Tüm konserler için öğretmen, öğrenci, emekli ve 60 yaş üstü: 50 TL.

Yorumlar