Satürn'ü Anlamak

06 Ocak 2018 Cumartesi
Satürn'ü Anlamak
Satürn'ü Anlamak

                                  “Sezar’ın hakkını Sezar’a, Tanrı’nın hakkını Tanrı’ya verin.” 

İsa (a.s)

Satürn’ün kendi burcunda seyr-ü sefer eylediği bugünlerde tam da bir Oğlak burcu Yeni Ay’ında  "Sezar’ın hakkını Sezar’a, Tanrı’nın hakkını Tanrı’ya verin" mottosuyla bu yazıyı kaleme almaya karar verdim.

 Öncelikle biraz mitolojisinde feyz almanın iyi olacağı düşüncesi ile kısaca bu konuya değinmek istiyorum. Yunanlı Kronos Uranüs ve Gaia’nın 7 çocuğundan birisidir. Onlara titanlar olarak bilinmektedir. Uranüs’ün tiranlıkları baş gösterdiğinde anne Gaia küçük Kronos’u babasına karşı  gelmesi için doldurmaya başladı. Bu arda bu küçük Kronos’umuz aslında Satürn’dür.  Genç  Kronos annesininde yardımı ile babasını hadım etti. Böylece Kronos babasının tahtına geçmiş oldu ve bir süre sonra kız kardeşi Rhea ile evlendi.  Fakat o da gücü eline alınca babası gibi davranmaya başladı. Ve Rhea’nın dünyaya getirdiği tüm çocukları yemeye başladı. Bunu yapmasının sebebi ise tahtını korumak istemeseydi.  Rhea ve Kronos’un çocukları  önce Hestia, sonra Demeter, Hera, Hades (Pluto) ve Posedion babalarının midesini boyladılar.  Anne Rhea Zeus’u doğurduktan sonra  kundağa bir taş sararak Kronos’a verdi ve onu bebek olduğunu düşünerek yedi.  Yıllarsa sonra güvenli bir yerde büyüyen Zeus Saki olarak babasının sarayına yerleşti. Bir gün onu öyle içirdi ki midesi dayanamayan Kronos  tüm çocuklarını kustu.  Zeus diğer kardeşlerinin de yardımı ile Titanlara karşı bir savaş başlattı ve on yıl süren bu savaşı kazandı. Kronos ve yandaşlarını dünyanın en dibine, karanlık ve kasvetli Tartarus’a haspsettiler.

 Satürn Güneş’ten uzaklık sırasına  göre Uranüs’ten önceki altıncı gezegendir ve Oğlak burcunun yöneticisidir. Satürn Zodyak kuşağının yaşlı, bilge fakat aksi ihtiyarıdır. En uzun gece olan 21 – 22 Aralık’ta başlar. 20 Ocak’ta biter. Güneş’in Satürn’ün hükmüne girmesi birçok kültürde farklı şekillerde kutlanır. “ Winter Solstice”  en uzun gece, Eski Yunan’da “ Saturnia” , İbraniler de ise “ Tekufat Tewet”, Şamanlarda ve Şiilerin anlayışında ise “Yelda” adıyla kutlanır.

 Satürn zamanın efendisi olarak herşeyi zamana ve mekana bağımlı hale getirir. Kuralları önemseyen Kronos aynı zamanda maddi alemide düzenler. Disiplinli ve çalışkan olanları, kuralları uygulayanları destekler. Bulunduğu evlerde, burçlarda kişinin gelirine, sağlığına, görünümüne, yaşam düzenine, toplumsal mevkisine işaret eder.

 Transitte ise bulunduğu evde kısıtlamalar ve düzenlemelere neden olur. Bir doğum haritasında Satürn’ü anlamak zamanı anlamaktır.
 Satürn’ün zararlı bir konumda ise Safir kullanmanız bu etkileri azaltabilir.

Havvanur İNCEKARA

                                                                                                    Şifalı Taşlar Uzmanı 

                                                                                              Karma & Spritüel Astrolog

                                                                                          incekarahavvanur@gmail.com

                                                                                              twitter: @havvanurincekar

instagram: @havvanurincekara_sifali_taslar/