Oğlak burcundaki Dolunay ve parçalı ay tutulmasına yaklaşırken….

12 Temmuz 2019 Cuma
Oğlak burcundaki Dolunay ve parçalı ay tutulmasına yaklaşırken….
Oğlak burcundaki Dolunay ve parçalı ay tutulmasına yaklaşırken….

Oğlak burcu toprak elementidir ve Dünya’yı işaret eder; bu yüzden pratik önlem almamızı ve hedeflerimize ulaşmak için bazı disiplinleri uygulamamızı ister. Bu yaklaşım büyümemizi destekleyen yapıları ortaya çıkarır. Eğer bu dersi uygulamazsak, Plutonik Oğlak burcundaki bu dolunay, mevcut yapılarımızı parçalara ayıracaktır, bu nedenle temellerimizin sağlam olmadığı yerleri tespit etmelisiniz.

Eviniz, evliliğiniz, işiniz, kendinizi güvende hissetmediğiniz yerler olabilir. Oğlak’ın uzun vadeli sonuçları ve gelecek nesiller için mirasımızı yönettiğini unutmamalıyız, uzun vadede gerçekten uygulanabilir olanı yeniden değerlendirebiliriz. Öyleyse “ Çocuklarım veya benden küçük olanlar için nasıl bir modelim?” diye sorgulayabilirsiniz. Veya “ Gelecek nesiller için neler yapılabilir?” şeklinde düşünmemiz doğru olacaktır.

Bu Dolunay’daki arketipsel enerjisi Kronos zodyağın dedesidir. Duygusal ihtiyaçlarımızı mistik bakış açısıyla kozmik zaman döngülerine karşı korumamıza yardımcı olan büyükanne Ay’ın karşısında duruyor. Her ikisi birlikte iyi çalıştığında, bilgeliğe dayalı bir ev, aile ve topluluk hayatı yaratır. Eril ve dişil arasında içte ve dışta bir bölünme olup denge bozulduğunda, dengeyi sağlayabilmek için kaos yaratır. Kutup karşısı gölgesinde olduğu zaman, oğlak hırslarına ulaşmak için üretkenlik lehine kendi duygularını ve başkalarının duygularını ve ayrıca büyük resimdeki gerçekliği görmeyi rededebilir. Bu özellikle ailede dengeli değilsek bize en yakın olanlara soğuk, uzak ve duygusal olarak erişemememize neden olabilir. Eğer yeterince Oğlak enerjisine sahip değilsek fikirlerimizi gerçekleştirmek için hiçbir şey yapamayabiliriz. Kronos, çalışmanın zamanında yapılmasını sağlamak için bize günlük bir rutin ile disipline ederek hedeflerimize ilerlememize yardımcı olur. İhtiyaç duyduğumuz işi yapmamızı kolaylaştırır.

Pluto ve Satürn ile yaptığımız kollektif derslerimizle ilgili sonuçları görmemizi sağlayabilir. Oğlak burcuna eşlik eden Güney Ay Düğümü ataerkilliğe dikkat çekiyor. Hepimizdeki zihniyetin nasıl olduğunu gösteriyor, burada anlamamız gereken toplumun iyileşme sorumluluğunu hep birlikte üstlenmemiz gerektiğidir. Artık toplumumuzu yeniden yapılandırmamız gerekiyor. Altı aydır içimizde yaşadığımız tüm değişimlerin artık dış dünyada tezahürlerini göreceğiz. Eril davranışın bilinçsiz davranışlardaki gölgesini gözönünde olması ve sınırlarını koyarken, kırılganlığı ve içindeki çocuğun sorumluluğunu artık üstlenmelidir. Bir çok kadının büyümeyi öğreneceği ve sorumluluk almasını işaret eden bir zamandır.

Oğlak, akıllı olmamızı, her şeyin bir mevsimi olduğunu söylüyor. Artık olgunluğun zamanı. Hiçbir konunun zamanını erkene almaya çalışmayın, sonuçları kendiniz oluşturmayın. Dersi öğrenemezsiniz veya dersi bilinçsizce karmik sonuçlarla tekrarlayabilirsiniz. Kendinizde somutlaşan, ifade ettiğiniz, gerçek benliğinizi yansıtmayan bir durumu sonlandırmak için bu zamanı değerlendirin.

Havvanur İncekara - Mistikalem.com

Şifalı Taşlar Uzmanı
Karma&Spritüel Astrolog

İncekarahavvanur@gmail.com
twitter : @havvanurincekar
instagram: @havvanurincekara_sifali_taslar

facebook: havvanurincekara.sifalitaslar