Ali Rıza Bayzan Ali Rıza BayzanSufi ile Terapist

Kendimi aşılama hikayem

08 Aralık 2020 Salı
Kendimi aşılama hikayem
Kendimi aşılama hikayem

Akşam olduğunda zıplayınca parmak uçlarının yıldızlara değdiği Trabzon'un bir dağ köyünde Karatepe'de doğmuştum. 

Tabi o zamanlarda köyde elektrik yok, televizyonu bırak radyo bile görmemişim. Sanırım 4-5 yaşındaydım bir gün haber geldi okulda aşı var diye, okula gitmek için yarım saat kadar yürümek yetiyordu.

Ablam Hatice, amca kızı Emine ve amcaoğlu Salih dördümüz yola revan olduk. Yolda aşı üzerine konuşuyoruz tabi, bizim akrabalardan Almanya'ya işçi olarak isteyenlerden bazıları işin içine aşı şartı girince vaz geçmişti, aşı olursalar çocukları olmaz diye!

Biz bunları konuşurken aşıdan dönen arkadaşlar aşının iğneyle yapıldığını söyleyince beni bir korku sardı, aşıya gitmem dedim, yolun yarısından döndüm. Ablam da Alidir bir delilik yapar diye bana eşlik etti.

Okulda iğne korkusu vardı ama evde de anne korkusu vardı:) Deliliklerim yüzümden annemden az dayak yememiştim; ama Allah var kendi yaramazlıklarımdan kendim bile bıkmıştım:) Lakin kendimi nasıl durduracağımı bilmiyordum.

Amca kızı Emine ve amca oğlu Salih aşıdan dönünce oturduk konuştuk nasıl yaptılar aşıyı diye. Meğer o kadar da korkulacak bir şey değilmiş ama okula gidip aşı olmak için artık geçmişti.

Düşündüm taşındım aklıma bir fikir geldi; hemen üst bahçemizden bir diken kopardım, ekibi topladım iğne yerine diken kullanacağız sizin aşınızdan ablamla bana aşı yapacağız dedim.

Ekip teklifimi mantıklı bulunca amca çocuklarının aşısından dikenle kendimize aşı yaptık...

Şimdi sıra annemi ikna etmeye gelmişti. Annem Kılçık'ta inekleri otlatıyordu, korka korka yanına gittim hikayeyi anlattım aşımı gösterdim. Annem "bu olmadı, bu aşı dirseğe çok yakın " dedi ve suyla yıkadı aşımı. "Git bir daha aşı yap kendine dirsekten 1-2 parmak aşağıya" dedi.

Hemen döndüm amca çocuklarının yanına, yeniden aşı yaptım kendime. Annemden de bir aferin aldım.

Bu arada annemin yıkadığı aşı çıkmadı ve benim sağ kolumda iki aşı durur biri büyük biri küçük!

Böylece dünyada başkasının aşısından bir aşıyı kendi kendine iki defa yapan bir insan evladı oldum

Ali Rıza Bayzan - Mistikalem.com

instagram: alirizabayzan

twitter: @arbayzan

facebook: Ali Rıza Bayzan