6 Temmuz Soltis günü ve Mısır burçları

06 Haziran 2019 Perşembe
6 Temmuz Soltis günü ve Mısır burçları
6 Temmuz Soltis günü ve Mısır burçları

6 Temmuz Soltis günü Yengeç burcundaki Güneş’in Sirius yıldızıyla kavuşumu anlamına gelir. Sirius Kur’an-ı Kerim’de Güneş dışında adı geçen tek yıldızdır. 

Kadim bilgilere göre Güneş Sirius kavuşumunun olduğu gün insanlığın kaderinin belirlendiği gündür. Sirius’un haritalardaki aktivasyonu negatif enerjileri sağaltır ve işlevsiz bırakır. Ay Venüs arasındaki sekstil açı gökyüzüne maddi ve manevi destek ile şanslı bir görünüm veriyor.

Soltis gününde tüm canlılara yapacağınız yardımlar ile destekleyeceğiniz niyet ve enerji çalışmaları için destekleneceğiniz özel bir gündür. Bu iki gök cisminin olumlu açıları ağır enerjileri çözücü, hayat ve yaşam desteği sağlayıcı , ruhsal anlamda büyütücü etkiler getirir. Sirius aktivasyonu doğum haritasındaki tüm negatif enerjileri durduran ve yansız bırakan bir kuvvettir.

Sirius'un diğer anlamları ; Şi'ra yani irşad eden, reşit olmak, yol göstermek, rehberlik etmek gibi anlamlara gelir. Talihinizin dönüştüğünü ve kaderinizin açıldığını düşünerek, şüphesizce dua edin, niyetlerde bulunun fayda göreceksiniz.

Mümkünse Selenit kristali bulundurun yanınızda. Ortamdaki dört elementi dengelemek için odanızda mum yakın ve bir parça kaya tuzu bulundurun.

Ben Soltis günü için sizlerle bu yazıyı paylaşıyorum, şifa olsun.

Antik Mısır uygarlığı bu yıldıza çok önem vermiştir. Sirius’u Ra’nın güneşi olarak görmüşlerdir. Bir anlamda güneş sisteminin güneşidir. Mısır rahipleri ezoterik bazı bilgileri Atlantis’ten almışlardır ve bu yıldızın dünyanın gelişiminde evrimsel bir role sahip olduğunu düşünmüşlerdir. Sirius dünyanın geçmişinde de geleceğinde de oldukça önemli bir yıldızdır. Sirius bir nevi tekamül yıldızıdır da diyebiliriz.

Mısırlı rahipler takvimlerini güneşe göre değil bu yıldıza göre düzenleyerek tanrıça İsis’in yıldızı demişlerdir. Sirius yıldızının şafak yükselişinde olduğu zaman yani gün ağarmadan yeni yılın ilk günü olarak kabul edilirdi. Sirius bayramı kutlanırken Memfis’te Nil’in taşma alametleri belirirdi ve yeni suyun ilk dalgası, kuru toprakları susuzluktan kurtarırdı. Bitkilerin hayat bulmasını, yılda üç kez ürün alınmasını Sirius’a bağlamışlardır. İskenderiye’de basılan Grek madeni paralarda İsis köpeğin üzerinde tasvir edilmiştir. Mısır tapınaklarının geçitleri ve iç odaları Sirius yıldızını görecek şekilde yapılmıştır.

Mısır Astrolojisi astrolojinin en eski formlarından biridir. Mısırlılar yıldızlardan ve gezegenlerin insanları daha iyi anlamalarına yardımcı olabileceklerini hissettiler. Tanrıların ve Tanrıçaların Mısırlıların yaşamında önemli bir yeri vardı. Mısır Burcu her biri belirli bir Tanrı’nın adını taşıyan on iki işaretten oluşur. Mısırlılar, Tanrıların insanları her yönden etkilediklerini düşünüyorlardı. Eski Mısırlılar on iki burç hakkında muazzam bir bilgi sahibi olsalar da, aslında onu icat eden Babillilerdi.

Bugün Mısır Astrolojisi hakkında pek bir şey bilinmediğinden, aslında iki farklı türü bulunur, dekanslara dayanan geleneksel bir yöntem ile eski Yunanlılardan öğrendikleri Babil astrolojisi ile hesapladıkları diğer bir yöntem. Birinci yöntem Batı Astrolojisine çok benzer. Bu sebeple burçlarla ilgili farklılıklar bulunabilir.

Eski Mısır burçları ile ilgili bilgilerin çoğu geç Ptolemaik dönemde inşa edilen Dendera Tapınağı’dan gelir. Aşağıda her iki burcuda yazdım fakat eşleşme söz konusu olmayacaktır.

PHARAOH’IN ZODYAK BURÇLARI

Eski Mısırlıların Eski Yunanlardan Babil astrolojisi hakkında öğrendiklerinin etkilerine dayanarak bir tarih verir. Batı Astrolojisine çok benzer. Batı Astrolojisi gibi 12 burçtan oluşur. Her bir burç, Koç, Boğa, Aslan vb. gibi üzerindeki işaretleri temel almasına benzer şekilde Tanrı ve Tanrıçalara dayandırmaktadır. İşaretinizin Tanrı veya Tanrıçası karakterinizi, davranışınızı ve becerileriniz temsil eder.

KLASİK MISIR ZODYAK BURÇLARI

Dekans’ı kullanır. Klasik veya Eski Mısır Astrolojisi, 12 takım yıldızı içerir. Her bir dekan, kendi egemen gezegenine sahiptir. Her 10 derece, 10 gün sürer. Her 10 günde bir dekan olduğu için 36 dekan Mısır takviminin temelini oluşturur. Mısırlılar, Dünyanın Güneş’in etrafındaki döngüsünü tamamlaması nın 365 gün sürdüğünü biliyorlardı. Her biri 10 günlük listelenen 36 dekana 360 gün verdiler. Yıl sonunda 365 güne fazladan 5 gün ilave ettiler. Fazladan 5 gün çoğunlukla festivallerde kullanılırdı. Her işaret 3 dekan veya 30 günü kasar. Bu sizin başkasıyla aynı burçta olabileceğinizi fakat farklı düşler düşleyebileceğinizi gösterir. Her bir dekan başka bir gezegen etkisinde olduğu için farklı etkiler alırsınız.

PHARAOH’NİN MISIR BURÇLARI (PTOLEMY VERSİYONU)

THOTH ( 29 AĞUSTOS – 27 EYLÜL)
Problem çözmede harikadır. Sanatsal bir uğraşta ustalaşabilir. Yazmak için özel bir yeteneğe sahiptir. Muhtaç insanlara yardım edebilir. Sorumluluklarını yerine getirebilir. Diğer insanların görüşlerini dikkate almalıdır ve dinlemelidir. Onları dinleyerek dikkate alması aranılan bir insan olmasını sağlayacaktır.
Aile ve Arkadaşlarınız Sizi Nasıl görüyor:
Esnek, disiplinli, özgün ve kararlı
Sihirli Yöntemleri :
Bitki : Kekik
Taş : Karnelyan
Ağaç : Ayva
Hayvan : İbis
Çiçek : Kadife Çiçeği
Tanrı/Tanrıça : Mısır Tanrısı Thoth, Öğrenme Tanrısı, Genellikle bir yazı paleti ile gösterilir.

HORUS ( 28 EYLÜL – 27 EKİM)
İnandıklarınız için cesurca savaşın. Arkadaşlarınız ve ailenizin hayatını aydınlatan parlayan güneş gibisiniz. Bazen en iyi savaşların karşı tarafın bakış açısını tartarak ve ortak bir zemin bularak kazanıldığını biliyorsunuz.
Aile ve Arkadaşlarınız Sizi Nasıl Görüyor :
İyimser, girişken, motive ve cesur
Sihirli Yöntemleri:
Bitki : Biberiye
Taş : Sitrin
Ağaç : Akasya
Hayvan : Şahin
Çiçek : Karanfil
Tanrı/Tanrıça : Mısır Tanrısı Horus, Gökyüzü Tanrısı. Horus Sıklıkla Krallığı temsil eder.

WADJET (28 EKİM- 26 KASIM)
Güçlü aile değerlerine sahip. Aile geleneklerini seviyorsunuz ve geniş ailenizle yeni gelenekler yaratmayı seviyorsunuz. Ayrıca çevrenizdekilere karşı nazik ve saygılısınız. Arkadaşlarınız tarafından sevilebilirsiniz.
Aile ve Arkadaşlarınız Sizi Nasıl Görüyor :
Sadık, özgecil, rasyonel, temkinli
Sihirli Yöntemler
Bitki : Hardal
Taş : Ametist
Ağaç : Dişbudak
Hayvan : Yılan
Çiçek : Sümbül
Tanrı/Tanrıça : Mısır Tanrıçası Wadjet, Kobra Tanrıçası, Wadjet, kralları ve adaleti korurken görülür.

SEKMET ( 27 KASIM – 26 ARALIK)
Arkadaşlarınızı mizahınızla mutlu edersiniz. Zor zamanlarında arkadaşlarınızın sorunlarını hafifletirsiniz. Bir aslanın veya bir kedinin zerafeti ve hızına sahipsiniz. Yavaş hareket edersiniz. Sabırlı olmalısınız.
Aile ve Arkadaşlarınız Sizi Nasıl Görüyor :
Akıllı, espirili, iyimser
Sihirli Yöntemler
Bitkiler : Biber
Taş : Kaplangözü
Ağaç: Sandal ağacı
Hayvan: Dişi Aslan
Çiçek: Haşhaş
Tanrı/Tanrıça : Mısır Tanrıçası Sekhmet, Aslan Savaş Tanrıçası, Sekmet savaş alanında bulunabilir doğru olanı bulmak için savaşabilirsiniz.

SFENKS (27 ARALIK – 25 OCAK)
Arkadaşlarınızın gizemli doğanızla memnun edersiniz. En sıradan durumların büyüleyici görünmesini sağlayabilirsiniz. Geleceği şekillendirmek için yeteneğiniz olabilir, arkadaşlarınızın sorunlarını çözmesine yardımcı olabilirsiniz. Hayattaki sorunları düşünmeyi seversiniz, ayaklarınız daima yere basar.
Aile ve Arkadaşlarınız Sizi Nasıl Görüyor :
Sihirli Yöntemler
Bitki: Kişniş
Taş : Kuvars
Ağaç : Badem
Hayvan : Aslan
Çiçek : Zambak
Tanrı/Tanrıça: Koruyucu, Mısır Sfenks, Hazineler ve Dönüşüm Tanrısı

SHU (26 OCAK – 24 ŞUBAT)
İnanılmaz derecede yaratıcıdır. Sanatsal yeteneklerinizi arkadaşlarınızı ve ailenizi memnun etmek için kullanmaktan zevk alırsınız. İster resim çizmek, ister hikaye ve şiir yazmak yada yemek yapmak yoluyla ortaya çıkabilirsiniz. Hayal ettiğiniz her şeyi yaparsınız. Herhangi bir kursa katıldığınızda zorlukları hesaplayarak hareket edersiniz.
Aile ve Arkadaşlarınız Sizi Nasıl Görüyor :
Esprili, yaratıcı, ilkeli ve vicdanlı
Sihirli Yöntemler:
Bitki : Limon otu
Taş : Ay taşı
Ağaç : Gümüş Huş Ağacı
Hayvan : Yut
Çiçek : İris
Tanrı/Tanrıça : Mısır Tanrıçası Shu, Güneş ışığı ve Rüzgar Tanrıçası. Shu Gökyüzünde devekuşu tüyü ile tasvir edilir.

İSİS ( 25 ŞUBAT – 26 MART)
Asil bir duruş. Mizacınız, güveniniz ve nekatiniz sizi arkadaşlarınız arasında popüler yapıyor. Aktif olmaktan zevk alıyorsunuz. Başkalarına örnek olursunuz.
Aile ve Arkadaşlarınız Sizi Nasıl Görüyor :
Şerefli, kendine güvenen, aktif
Bitki : Tarhun
Taş : Lapis Lazuli
Ağaç : Çınar
Hayvan : Kedi
Gül : Çiçeği
Tanrı/Tanrıça : Mısır Tanrıçası İsis, Koruma Tanrıçası, geniş kanatları diğerlerini emniyetle kapatabilir.

OSİRİS (27 MART – 25 NİSAN)
İnanılmaz bir yetenekle doğar. Yaşlı ve yorgun şeyleri heyecan verici hale getirir. Arkadaşlarınız ve aileniz için trendleri belirleyebilirsiniz. İnsanların yeni tarzlar bulmasına yardım edersiniz.
Aile ve Arkadaşlarınız Sizi Nasıl Görüyor :
Enerjik, cömert, zeki, meraklı
Sihirli Yöntemler :
Bitki : Fesleğen
Taş : Yosun Akik
Ağaç : Ceder
Hayvan : Bokböceği
Çiçek : Menekşe
Tanrı/Tanrıça : Mısır Tanrısı Osiris, Yenileme ve Yeniden Doğuş Tanrısı

AMON ( 26 NİSAN – 25 MAYIS)
Mükemmel ve enerjik bir lidersiniz, ilham kaynağı olursunuz. Okul projeleri ve takım sporları söz konusu olduğunda, tüm arkadaşlarınız sizinle ortaklık kurmak ister. Arkadaşlarınız ve ailenize rehberlik edebilirsiniz.
Aile ve Arkadaşlarınız Sizi Nasıl Görüyor :
Güçlü, iradeli, kendinden emin, lider, kararlı
Sihirli Yöntemler:
Bitki : Adaçayı
Taş : Turkuvaz
Ağaç : Meşe
Hayvan : Ram
Çiçek : Bluebell
Tanrı/Tanrıça : Mısır Tanrısı Amon, Yapım Tanrısı, Dünyayı kurguladı.

HATHOR (26 MAYIS – 24 MAYIS)
Arkadaşlarınız ve ailenizden çevrenizdeki dünyayla ilgili her şeyi sevin. İnsanlara basit şeylerde lüksü nasıl bulabileceklerini gösterirsiniz. Asla kıskanç olmayın.
Aile ve Arkadaşlarınız Sizi Nasıl Görüyor :
Dışa dönük, büyüleyici, hevesli ve romantik
Bitki : Rezene
Taş : Jasper
Hayvan : İnek
Çiçek :Çuha Çiçeği
Tanrı/Tanrıça : Mısır Tanrıçası Hathor Aşk Tanrıçası

PHOENİKS (25 HAZİRAN – 24 TEMMUZ)
Hiçbir şey yapmadan olasılıklar yaratma becerisine sahip olun. Sen son derece iyimsersin. Hesaplayarak risk almalısın. Yalnızlıktan zevk alırsın.
Aile ve Arkadaşlarınız Sizi Nasıl Görüyor :
Esnek, kararlı, ilham verici
Sihirli Yöntemler:
Bitki : Hindistan Cevizi
Taş : Kehribar
Ağaç: Kızılağaç
Hayvan : Kuş
Çiçek : Nergis
Tanrı/Tanrıça: Mısır Tanrısı, Pheoniks, Kıyamet Tanrısı

ANUBİS (25 TEMMUZ – 28 AĞUSTOS)
Arkadaşlarınız ve aileniz arasında saygı görürsünüz. Seni seviyorlar çünkü istediğini yaparsın. Büyük bir kararlılığa ve başladığın şeyi bitirme yeteneğine sahipsin. Kendiniz ve etrafınızdaki dünya hakkındaki gerçekleri keşfetmek için iç bilginize güvenirsin ve bu iç görü size yardım eder. Etrafınızdaki insanları bir arada tutarsınız.
Aile ve Arkadaşlarınız Sizi Nasıl Görüyor :
Sempatik, hassas, güçlü
Sihirli Yöntemler
Bitki : …
Taş : Obsidyen
Ağaç : Porsuk
Hayvan : Çakal
Çiçek : Yüksükotu
Tanrı/Tanrıça : Mısır Tanrısı Anubis, Ruh Dünyasının Tanrısı

DEKAN TABANLI MISIR BURÇLARI

Eski Mısırlılar, ibadet ettikleri Tanrıların insanları günlük yaşamlarının her alanında etkilediğini düşünüyordu. Bu nedenle, bir kişinin karakterinin, yaşamının ve başarısının, doğdukları yıldız tarafından yönetildiğine inanıyorlardı. Klasik Mısır takviminde, Aylar ‘on yıl’ adı verilen ve her biri on farklı gün olmak üzere üç alt bölümü ayrılmıştır. Eski Mısırlılar, aslında Sİrius ve Orion gibi ünlü yıldızlar olan bir dekans sistemi kurdular. Bir çocuk doğduğunda, rahipler bazen ebeveynler için bir yıldız haritası çizerdi.

NİL : Analitik zihinleri vardır ve yaşamın olanakları hakkında hayal kurma eğilimindedirler çok pratik ve temkinli oldukları için başarılarına giden güvenli yolu koruma eğilimindedirler.
AMON – RA : Mali durumları iyidir. Aniden öfkelenebilirler. Bu insanların iyimserliği ve zekası onları başarılı bir lider kılıyor.
MUT : İyi birer ebeveyn olurlar. Hayallerini gerçekleştirmeye odaklanırlar. Girdikleri ilişkileri sabırla besleyebilirler. Esprili ve vizyonerdirler.
GEB : Arkadaş ve insanlarla sosyalleşmeyi severler. Etrafında olup bitenlere karşı ekstra duyarlılardır. Endişeli hissediyorlarsa egoist olabilirler.
OSİRİS : Enerjik ve tutkulu olan bu insanlar, gelecek hakkında çok iyimser olan kendinden emin ve doğal liderlerdir. Çok bağımsız ve diğer insanlarla çalışmaktan hoşlanmıyorlar.
İSİS : Bireyleri sever. Herhangi bir ilişkide olduğunda ellerinden gelenin en iyisini yaparlar. Buna ek olarak çok dürüsttürler.
THOTH : Enerjik, cesur ve şefkatlidirler. Sorun çözmede başarılıdırlar. Aile ve sevdiklerine adanmış bir hayat yaşanır. Çok saf oldukları için ihanete uğrayabilir depresyona girebilirler.
HORUS : İyimserdir. Risk alırlar ve başkalarına ilham verirler. Doğası gereği naziktirler. İyi bir dinleyicidir. İnsanları sever ve desteklerler..
ANUBİS : Çok hassas ve duygusaldırlar. Kendine güvenen ve kararlı insanlardır. Çok yardımsever ve cömert olabilirler.
SET : Doğal liderdir. Mükemmel konuşurlar, iletişimcidirler ve dikkat merkezinde olmaya çalışırlar. İnsanlar büyüleyici kişiliklerinden etkilenirler, ancak çabuk öfkelenirler.
BASTET : Barışçıl, misafirperverdirler. Kadınlar ve insan hakları savaşçısıdır. En çok nefret ettikleri şey diğer insanlarla yüzleşmektir. Kötü şeylerin ne zaman olacağını bilirler. Bu konuda sezgisel yetenekleri ile tanınırlar.
SEKHMET : Sabırsız olarak tanınırlar. Onlarla uzlaşmanın en iyi yolu kendilerini ilişkilere adanmış olmalarıdır. Adalet ve disiplin duyguları çok yüksektir. Otoriter ve zekidirler.

Havvanur İncekara - Mistikalem.com

Şifalı Taşlar Uzmanı
Karma&Spritüel Astrolog

İncekarahavvanur@gmail.com
twitter : @havvanurincekar
instagram: @havvanurincekara_sifali_taslar

facebook: havvanurincekara.sifalitaslar