Göz göze gelince zaman duruyor!
Edebiyatta göz göze gelmenin insanı nasıl derinden etkilediğine dair pek çok anlatı vardır. Peki bilimsel açıdan durum nedir? Göz teması bakın bilimsel olarak nelere kadir?
Edebiyatta göz göze gelmenin insanı nasıl derinden etkilediğine dair pek çok anlatı vardır. Peki bilimsel açıdan durum nedir? Göz teması bakın bilimsel olarak nelere kadir?
Esas soru belki de şöyle olmalı: Biz neden Marie Antoinette’in bu sözleri söylediğini düşünüyoruz?
Birçok yiyecek ve içecekte bulunan zararlı mavi gıda boyalarının yerini kırmızı pancardan elde edilecek doğal mavi pigment alabilir.
Farklı bir hastalığa karşı kullanılan bir ilaç COVID-19 tedavisinde umut oldu, Montelukast molekülünün virüsün hücreye girmesini ve hücre içerisinde çoğalmasını engellediği gözlemlendi.
Yeni dinozor türünün küçük bir kafa, uzun bir boyun ve kuyruk ile diğer türlere kıyasla alışılmadık derecede düz sırtı olduğunu belirtiyorlar.
Dünyada yaşayan bilinen en büyük dinozor türü T-Rex'in sanılandan çok daha yavaş yürüdüğü belirlendi. Dinozoru yavaşlatan en önemli unsur ise ise dev kuyruğu çıktı.
Bülbülün çektiği dili belası derler. Papağanların çektiği ise parlak renkli tüylerinin belası gibi. İşte arkeolojinin aydınlattığı tarihin karanlık bir sayfasındaki ilginç ticaret.
Kovid-19'u ağır geçiren hastaların genetik şifrelerini ortaya koyan araştırma, Nature dergisince "2020'nin immünoloji alanında öne çıkan gelişmesi" olarak gösterildi.
ABD’de araştırmalar yapan KKTC Vakıflar İdaresi Genel Müdürlüğü Prof. Dr. İbrahim Benter, Kovit 19 virüsü mutasyona uğrasa bile hastaların tedavi edilebileceği ilaç bulunduğunu söyledi.
Keçi sütünde bulunan beta-laktoglubini belli enzimlerle muamele ettikten sonra ortaya çıkan 'biyoaktif peptit' parçalarının coronavirus üzerinde etkili olduğunu tespit edildi.