Penguenler 14 bin 600 yıldır yeryüzünde
Çin Bilim ve Teknoloji Üniversitesince Antarktika'da yapılan araştırma, penguenlerin geçmişinin 14 bin 600 yıl öncesine dayandığını iddia ediyor.
Çin Bilim ve Teknoloji Üniversitesince Antarktika'da yapılan araştırma, penguenlerin geçmişinin 14 bin 600 yıl öncesine dayandığını iddia ediyor.
1988 yılından bu yana neslinin azaldığı bilinen küçük flamingolar İzmir'de boy gösterdi. Geçtiğimiz hafta İzmir’in Gediz Deltası’nda Afrika’da yaşayan ve Anadolu’da çok nadiren rastlanan “Küçük Flamingo”...
"Entomological Museum of Erzurum Turkey" adıyla uluslararası böcek müzeleri arasına giren müzede, yurt içi ve yurt dışından da gelen bilim insanları araştırmalar ve proje çalışması yapıyor.
Bilim insanlarının geçtiğimiz yaptığı açıklamaya göre, Avustralya açıklarındaki tek bir adada yaşayan küçük kemirgen, iklim değişikliğinin dünyada sildiği ilk memeli türü olmuş olabilir.
Türk bilim adamları tarafından İzmir'de, dünya bitki literatürüne girecek beş yeni tür keşfedildi.
Hurma zeytininin gen haritası çıkarıldı. Türkiye'de sadece Karaburun yarımadasında "erkence" olarak bilinen zeytin ağaçlarından hasat edilen hurma zeytiniyle ilgili Urla Belediyesinin talebiyle bilimsel çalışma...
Prof. Dr. Yaprak Üstün, BRCA 1-2'nin tümör baskılayıcı gen olduğunu söyledi. Tümör baskılayıcı genin mutasyonu kanser oluşturuyor.
Türkiye Biyoteknoloji Enstitüsünün kuruluşu ve yapılanmasına ilişkin yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
GTÜ bilim insanları, kök hücrelerin matematiğini çözerek, hasar görmüş dokuların yenilenmesinden genetik hastalıklara kadar birçok rahatsızlığın tedavisine ışık tutmayı amaçlıyor.
Bilimadamlarının araştırmasında göre, kara sinek ve et sineğindeki toplam bakteri sayısı belli oldu?