Biyoloji

Biyoloji

İstinye Üniversitesi, Mikrobiyota Tahlil Laboratuvarı açtı

Mikrobiyota Sempozyumu ile eş zamanlı olarak hizmete açılan laboratuvar, sadece sağlık kurumlarına değil, vatandaşlara da hizmet verecek.

Biyoloji

Kaçak yumrularla KOÜ'de orkide bahçesi kuruldu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın biyokaçakçılıkla mücadele çalışmaları kapsamında ele geçirilen 10 bin salep yumrusu, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Umuttepe Yerleşkesi'nde oluşturulan bahçeye dikildi.

Biyoloji

Kayseri'de Biobank kuruluyor

Kayseri'de kurulacak Türkiye'nin ilk gen hafızası "biobank"ın 6-7 ayda tamamlanması hedefleniyor.

Biyoloji

Yerli klon sığırlar dede ve nine oldu

TÜBİTAK destekli "Anadolu Yerli Sığırlarının Klonlanması" Projesi kapsamında 2009 yılında klonlanan sığırlar 'torun' sahibi oldu

Biyoloji

Keşfettiği böceğe babasının adını verdi

Prof. Dr. Erol Yıldırım, Diyarbakır'da yaptığı araştırma sırasında keşfettiği, yeni tür böceğe babası Bahattin Yıldırım'ın isteği üzerine "Tiphia Bahattini" ismini verdi.

Biyoloji

Denizanaları, dünyanın en güçlü canlıları arasında

Dünya üzerindeki en güçlü canlılar arasında yer alan denizanalarının organizmaları sanılandan daha verimli.

Biyoloji

Penguenler 14 bin 600 yıldır yeryüzünde

Çin Bilim ve Teknoloji Üniversitesince Antarktika'da yapılan araştırma, penguenlerin geçmişinin 14 bin 600 yıl öncesine dayandığını iddia ediyor.

Biyoloji

Nesli azalan küçük flamingo İzmir'de görüldü

1988 yılından bu yana neslinin azaldığı bilinen küçük flamingolar İzmir'de boy gösterdi. Geçtiğimiz hafta İzmir’in Gediz Deltası’nda Afrika’da yaşayan ve Anadolu’da çok nadiren rastlanan “Küçük Flamingo”...

Biyoloji

Böceklerden böcek beğendiren müze

"Entomological Museum of Erzurum Turkey" adıyla uluslararası böcek müzeleri arasına giren müzede, yurt içi ve yurt dışından da gelen bilim insanları araştırmalar ve proje çalışması yapıyor.

Biyoloji

Mozaik Kuyruklu Sıçan'ın soyu kurudu

Bilim insanlarının geçtiğimiz yaptığı açıklamaya göre, Avustralya açıklarındaki tek bir adada yaşayan küçük kemirgen, iklim değişikliğinin dünyada sildiği ilk memeli türü olmuş olabilir.