Ekonomi

Ekonomi

Rize çayı Türkiye ihracatına damga vurdu

Türkiye'nin 9 aylık çay ihracatından 8 milyon 309 bin dolar elde edildi. Bu dönemde elde edilen gelirin 4 milyon 258 bin doları Rize'den sağlandı.

Ekonomi

Kuru üzümde ihracat bereketi

Türkiye'nin geleneksel tarımsal ihraç ürünlerinden çekirdeksiz kuru üzümde rekolte beklentisi geçen sezona göre yüzde 14 düşmesine rağmen ihracat ilk ayda yüzde 40 arttı.

Ekonomi

Diyanet'e 55 uzman yardımcısı alınacak

Diyanet İşleri Başkanlığına yazılı ve sözlü sınavla 55 uzman yardımcısı alınacak.

Ekonomi

On Numara 1 ekim çekilişi sonuçları

On Numara oyununun 843'üncü hafta çekilişi yapıldı. On Numara oyununun bu haftaki çekilişinde 10 bilen 1 kişi, 324 bin 406 lira 20 kuruş ikramiyenin sahibi oldu.

Ekonomi

Palamut balıkçıların yüzünü güldürdü

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, küçük tekneleriyle Karadeniz'e açılan kıyı balıkçıları avladıkları bol miktarda palamutla limana dönmenin mutluluğunu yaşıyor.

Ekonomi

Cep tek konuşmada dakika ücreti 2019 'da ucuzlayacak

"Cep"ten konuşmada dakika ücreti düşürüldü. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu'nca dakikası 90 kuruş olarak ücretlendirilen cep telefonu arama ücreti 56,7 kuruşa düşürüldü.

Ekonomi

Bor, Viranşehir ve Erzin YEKA bölgesi ilan edildi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, güneş ve rüzgar enerjilerine dayalı Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) olarak belirlenen bölgeleri açıkladı.

Ekonomi

Yeterlilik belgesi istenen meslekler hangileri

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yayımlanan tebliğe göre, "tehlikeli" ve "çok tehlikeli" sınıfta yer alan 33 meslekte "yeterlilik belgesi" olmayanlar çalışamayacak.

Ekonomi

Konkordato işçi alacaklarını nasıl etkiler?

Ödeme zorluğuna düşen şirketlerde çalışanların hakları nelerdir? İşçilerin alacakları kaçıncı sırada? İşçi, konkordato aşamasında alacağını isteyebilir mi?

Ekonomi

Sayısal Loto 26 eylül çekiliş sonuçları

Milli Piyango İdaresinden yapılan açıklamaya göre, bu haftaki çekilişte kazandıran numaralar 2, 15, 18, 37, 47 ve 48 olarak belirlendi.