Ekonomi

Ekonomi

Kiraz ihracatında büyük artış

Kalitesi ve aromasıyla dünya pazarında kendine yer bulan kirazda ihracat 76 bin ton olarak gerçekleşirken, 161,7 milyon dolarlık gelir sağlandı.

Ekonomi

Türk Eximbank'tan 3 yeni irtibat bürosu

Türk Eximbank, 6 Eylül Perşembe günü Erzurum'da açacağı irtibat bürosu ile toplam irtibat büro sayısını 14'e yükseltecek.

Ekonomi

Yabancıların enerji yatırımı 3'e katlandı

Yabancı yatırımcıların bu yılın Ocak-Mayıs döneminde Türkiye'ye yaptıkları doğrudan enerji yatırımları, geçen yılın aynı dönemine göre 3 katına yükselerek 649 milyon dolar oldu.

Ekonomi

Altının kilogramı 243 bin 250 liraya çıktı

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogramı 243 bin 250 liraya yükseldi.

Ekonomi

Balıkçıların umudu palamut akınında

Teknelerini ve ağlarını onararak hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, sezonun açılmasını bekliyor.

Ekonomi

Güzellik için 6 ayda 270 milyon dolarlık ithalat

Türkiye'nin makyaj ve cilt bakım malzemelerinden oluşan kozmetik ürünleri ithalatı, yılın ilk yarısında yaklaşık 270 milyon doları buldu.

Ekonomi

Vergi borcu yapılandırmasında son gün

Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması kanunundan yararlanmak isteyenlerin gün sonuna kadar başvurularını yapması gerekiyor.

Ekonomi

Gayrimenkulde yeni kampanya yarın

Gayrimenkul sektörü, Türkiye'nin geleceğine ve güçlü ekonomisine olan güveninin göstergesi olarak yarın tarihi bir kampanyaya daha imza atacak.

Ekonomi

Türkiye'nin yaş üzüm ihracatı yüzde 43 artış gösterdi

Türkiye'nin yaş üzüm ihracatı, 1 Haziran-15 Ağustos döneminde yüzde 43 artarak ülkeye 40 milyon 261 bin dolar döviz kazandırdı.

Ekonomi

Türkiye'nin yaş üzüm ihracatı arttı

Türkiye; yaş üzüm ihracatında 1 Haziran-15 Ağustos döneminde 61 bin 19 ton yaş üzüm ihracatı karşılığında 40 milyon 261 bin dolar döviz kazandı.