Kültür Sanat

Yazar Deniz Kavukçoğlu, 80 yaşında vefat etti

Uzun yıllar okurlarıyla Cumhuriyet'te buluşan yazar Deniz Kavukçoğlu, 80 yaşında dünya hayatına gözlerini yumdu.

Yazar Deniz Kavukçoğlu, 80 yaşında vefat etti

22 yıl boyunca (1996 ve 2018 yılları arasında) Cumhuriyet'te yazan ve 2018'de geçirdiği hastalığın ardından yazılarına devam edemeyen Deniz Kavukçuoğlu, 30 Mayıs Salı günü tedavi gördüğü hastanede dünya hayatına veda etti. Uzun yıllar okurlarıyla Cumhuriyet'te buluşan yazar Deniz Kavukçoğlu, 80 yaşında öldü.

Kavukçuoğlu, sağlık sorunları nedeniyle son yazısında okurlarına şu satırlarla veda etmişti: "Evde düştüm, sağ kalça kemiğim kırıldı. Bugün de tekerlekli sandalye ve yürüteçle hareket edebiliyorum. Ayakta duramıyorum, uzun süre oturamıyorum. Sürekli yakınlarımdan birine muhtacım. Şimdiye kadar yaşamadığım bir durum bu. Okuduğunuz bu yazı Cumhuriyet’teki son yazım.
1996 yılında Sevgili İlhan Selçuk ağabeyimin çağrısıyla yazmaya başlamıştım Cumhuriyet’te. 22 yıl boyunca gazetemizin ilkeleri çerçevesinde yazdım. Bu yıllar boyunca hem gazete içinden hem de gazete dışından çok sayıda dost edindim."

DENİZ KAVUKÇUOĞLU KİMDİR

Deniz Kavukçuoğlu, 30 Ekim 1943 yılında İstanbul'da doğdu.  Almanya Tübingen kentinde felsefe eğitimi aldı. Aynı zamanda Heidelberg'de sosyoloji ve Avrupa İşçi Hareketleri tarihi üzerine eğitim aldı. Gazeteci yazar Almanya'da okurken vatandaşlıktan çıkarıldı. Hamburg'da 3 yıl öğretim görevlisi olarak çalıştı.  1993 yılından itibaren Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım AŞ'de Kültür Fuarları Genel Koordinatörü olarak çalışıyordu.

1996 yılından beri Cumhuriyet gazetesinde köşe yazarlığı yapan Kavukçuoğlu'nun 10 üzerinde kitabı yayımlandı.

Yorumlar