Venüs İkizler Burcunda: 4 Mayıs - 11 Temmuz

04 Mayıs 2021 Salı
Venüs İkizler Burcunda: 4 Mayıs  - 11 Temmuz
Venüs İkizler Burcunda: 4 Mayıs - 11 Temmuz

Evet, Merkür 4 Mayıs itibariyle İkizler burcuna giriyor ve 11 Temmuz'a kadar da burada kalacak. Yani Merkür yöneticisi olduğu burçta seyredecek, 29 Mayıs- 22 Haziran arasında da retro yapacak.

Şimdi Merkür ve İkizler iletişimle, zihinle alakalı sembollerdir. Bu tarihler arasında iletişimde hızlanma, yeni gruplaşmalar, yeni fikirler görülebilir. İşte İkizler kardeşler ve kuzenler de demektir, dolayısıyla onlarla ilişkiler... Of çok sıkıcı, devam edemeyeceğim. Boş verin bunları, gelin biz sizinle gerçekten retroyu, Merkür'ü, İkizler'i konuşalım.

Merkür Hermes'tir canlarım. Yani arketip olarak çocuktur, çocuksuluktur, hızdır, laf taşımadır. Hani bir program vardı ya "çocuktan al haberi" diye. İşte o.

Peki, çocuk nedir? İyi ifadesinde çocuk, ecnebilerin tabiriyle "beginner's mind"dır yani yeni başlayanın zihni. Temiz, bilgiye açık, tarafsız ve yargısız olmak. Çocuk hız ve coşku demektir, yani hareket neticesinde hayatla kurulan temas ve temas neticesinde yaşanan anlık cezbeyi deneyimlemek. Yani iyi ifadesinde çocuk, içsel bir enerji hissetmek, bu enerjiyi atmak için parka çıkmak, o parkta yeni temaslar kurmak, oyunlar oynamak, böylece öğrenmek, genişlemek, eğlenmek ve sonra huzurla eve dönmektir. Olumsuz ifadesinde ise çocuk sorumsuzluktur: çocukların sorumluluk bilinci olmaz, olsa da uzun sürmez. Çocuk kandırıkçıdır: cezadan kaçınmak için sempatikliğe, ağlamaya, mızıkçılığa başvurmak. Yani olumsuz Hermes bir nevi Peter Pan sendromuna yakalanmış yetişkindir.

Gelelim bize. Biz bir süredir bunu yaşıyoruz. Bir şeye kanalize oluyoruz, üç gün sonra sıkılıyoruz, sonra sorumluluğunu almadan, ortalığı toplamadan o şeyi bırakıyoruz. Bu şey bazen ilişki oluyor, bazen bir iş, bir hobi, bir fikir, bir karar, bir herhangi şey. Ve bunu biz, geçen senenin sonundan beri yapıyoruz.Elbette belirsiz hayat şartlarının da bunda etkisi var, ancak biraz abarttık. Şartları bahane ederek "yaa, hep bundan oluyoor" diye, işte muzırlık yapan Hermes'in hep kaytarması gibi, kaytarıyoruz. Aslında kaytarmıyoruz. Tüm bunlar bize zihinsel, maddi zararlar olarak dönüyor.

Yarından 29 Mayıs'a kadar bu hali abartacağız, abartacağız ki farkına varacağız,sonra da retro esnasında toparlanacağız.Dikkatimizin, enerjimizin, paramızın dağıldığı, ama tam anlamıyla sırtlayıp kaldırmadığımız, sorumluluğunu almadığımız ya da gereğince faydalı olacak kadar geliştirmediğimiz şeyleri ya komple bırakacağız ya da hal çaresine bakacağız. Bunun için ilk start 11-13 Mayıs arası olacak.

Ay sonu dikkat tekrar dağılsa da Haziran'da bundan kaçış olmayacak.
İnsan sanır ki bir şeye uzun soluklu dikkat buyurabilmesi için o şeyin belli bir süre çok dikkat çekici, etkileyici ve birçok şey vaad edici olması gerekir. Bu bir çocuk zihnidir. Gerçek şudur ki her şey bir noktada İŞTİR. Yani her şey emek verildikçe, sorumluluğu alındıkça, özen gösterildikçe yeşerir. Başta en boş gözüken şey bile, emekle harikalara dönüşebilir.

Yani Temmuz'a geldiğimizde, eğer akıllıysak, artık bir şeylerin bizi çekmesini beklemeyi, çeken şeyin çekimi bitince oyuncaktan sıkılan çocuk gibi onu bir kenara atmayı ve tekrar bir şey aramayı bırakmış, bir şeyi kendimiz seçmiş başlamış oluruz. Olmadı sene sonunda zaten bu tavrı bırakmak zorunda kalırız. Gerçi Lilith de Haziran sonunda İkizler'e geçince, bu tavır bizim için iyice korkutucu olacak. Boşa giden emek, gözümüze batacak. Yani sadeleşme, yetişkinleşme ve ciddileşme ama hepsinden önce beyin ishaline tutulma sezonuna hoş geldiniz.

Sevgiler

Caput Draconis - mistikalem.com

Prof. Yaşam Koçu, NLP ve Öğrenci Koçluğu
Usui-Kundalini Reiki II
Seans/iletişim: w.erleichda@gmail.com

www.youtube.com/user/thejenrachelblack