İnsan birçok gereksiz yük taşır

20 Mart 2020 Cuma
İnsan birçok gereksiz yük taşır
İnsan birçok gereksiz yük taşır

İnsan birçok gereksiz yük taşır: diğerlerinin kendisiyle ilgili duygularını, tavırlarını, fikirlerini, hayatın değişkenlerini, olasılıkları, aksilikleri, hayattan alacakları ve hayata verecekleri listesini, tüm bunlara göre becerilerini ve beceriksizliklerini, sayfa sayfa ceşitli senaryolara vereceği tepkilerin repliklerini vs vs.

İnsan tüm bunları taşır çünkü nasıl bir frekansta, halde olacağını bunlar belirleyecek diye düşünür. Hayat orta açarsa golü atacak, ancak öyle sevinecektir ve eğer hayat top dışarda derse, işte tam da böyle üzülecek, öfkelenecektir.

Oysa bizim bir hale girmemiz için irade ve odak dışında başka hiçbir şeye ihtiyacımız yoktur. Gol attığımızda sevineceksek, sevinme haline sahaya bile çıkmadan girebiliriz biz.

Ama bu kolay yolu seçmektense yük taşımayı yeğleriz.

Neden?

Çünkü birinde kendi kendimize var oluyorken, diğerinde hayatı dize getirdiğimizi zannederiz. Filanca tam da istediğimiz gibi davranınca, bunu hayatın bizi memnun etme çabası olarak yorumlar ve kendimizi değerli hissederiz. Yok hayat bizi sallamazsa, değersiz olduğumuzu düşünür, kendimizi yeriz.

Oysa hayat koskoca bir olaylar ağıdır ve öyle veya böyle olmaktadır. Bazen hoşumuza gider bazen gitmez. Ne bizim eteğimizde dolanıyordur ne de trip yapıyordur. Hayat sadece hayattır.
Bu yüzden onu belli bir yola sokmaya çalışmak gibi mülteci bir hayale kapılmaktansa, kontrol edebileceğimiz tek şeyi, kendimizi kontrol edersek, hem istediğimiz pozitif hallere, yüksek frekansa bir şeyler olmadan da geçebiliriz, hem de tüm gereksiz yüklerden arınırız.

Ki bu arınma zaten bizi başlı başına yükseltir, hafiflik uçmaya imkan verir.

Neyin nasıl olduğuna değil, her şey bir yana hangi frekansta olmak istediğinize odaklanın. Mış gibi yapın önce, sonra o halde olmanın pozitif enerjisini yayın ve aynı yayındakileri de kendinize çekin.
Mutlu olan etrafını da mutlu eder. Mutlu olmak için taleplerinin yerine getirilmesini bekleyen, elinde hep bir liste ile dolaşan da arzuları zamanla gerçekleşse bile hep gergin ve talepte bir enerjide kalarak, düşük titreşir.

Yani olanın olması sorun çözmez.

Özgürleşin.

Her şeye olmasalar da, yükselebildiğinizi gösterin.

Caput Draconis - mistikalem.com

Prof. Yaşam Koçu, NLP ve Öğrenci Koçluğu
Usui-Kundalini Reiki II
Seans/iletişim: w.erleichda@gmail.com

Instagram: ccaputdraconiss

www.youtube.com/user/thejenrachelblack