Güneş ve Venüs Balık burcunda

18 Şubat 2021 Perşembe
Güneş ve Venüs Balık burcunda
Güneş ve Venüs Balık burcunda

Güneş bugünden itibaren 20 Mart’a kadar, Venüs de 25 Şubat’tan 22 Mart’a kadar Balık burcunda seyredecek. Yani aslında geçen Mart ayında başlayan süreç, henüz bitiyor, çözülüyor ve yerini başka bir bahara bırakacak.

Astroloji, mevsim döngüsünü esas alan bir mecra olduğu için, doğayla uyumlu olarak son burcu 12 ev yöneticisi Balık’tır.  Balık çözülmenin, sürüklenerek okyanusa kavuşup bütünle tekrar bir olmanın, şifalanmanın, bir başka bahara dair hayaller ve hatta fanteziler kurmanın, bütünle bir olduğu için sezgilerin, kolektif bilgi ve hafızanın, uyku halinin, sembole dökülmesi yani ifade edilmesi zor olanın burcudur.

Yani bu sezonu en iyi kullanmanın yolu bırakmaktır. Doğayı işini yapması için bırakmak, hayatı akıp yolunu bulması için bırakmak, insanları doğru noktalarına gidebilmeleri için bırakmak. 12 ev, tüm haritada benim en saygı ve hayranlık duyduğum ev, çünkü 12. Evin enerjisi irade ve egoyu pek barındırmaz, aksine kendi kendine bırakıldığında en uygun biçimde konumlanan gezegenlerin, güneş sistemlerinin, galaksilerin oluşması gibi, insana mesajı “dürtükleme!”dir. Hayatı, insanları, durumları dürtüklemekten pek bir fayda göremeyeceğimiz, ancak akışa bırakırsak her şey yerli yerine, kendi deviniminde düşerken birçok şeyi fark edeceğimiz bir süreç bu ki bir sonraki bahar, bu bilgi üzerine inşa edilirse verimli olacaktır. Özellikle Mart’ın 5-13’ü arası bu noktada önemli gelişmeler her birimiz için yaşanabilir. Balık sezonunda doğa dinlenir. Dolayısıyla bizim de dinlenmeye, yavaşlamaya meylimiz artabilir. İmkânı olan uyusun yani!

Venüs de Balık’ta seyirde olduğu için bu aralıkta ilişkileri bir arada tutan bağlar, daha doğrusu zorla tutulan bağlar yavaşça gevşeyebilir. Bir şeyleri zorla tutturmaktan artık yorulabilir ve bırakabiliriz. Bence biraz tatminsiz de bir dönemdir çünkü hayallerin, fantezilerin yoğun yaşandığı, geleceğin hayalinin önem kazandığı bir evre olduğu için, mevcutta var olanlar bizi kesmeyebilir. Öte yandan bir süredir inancını, geleceğe duygusal yatırımını kaybetmiş olanlarımıza bu evre iyi gelebilir. Tüm bunlar bir noktada Marttan sonra gelecek yeni senenin yönelimleri konusunda bizler için belirleyici olacaktır.

Bazı yasaklar ve uygulamalar Mart ayında esneyebilir. Martla birlikte yaza giderken vakalarda da global bağlamda düşüşlerin görülmesini beklerim. Sert bir Ocak Şubat oldu, şimdi dinlenmek için önümüzde yaklaşık 21 günlük bir evre var, bu evre bize bir sonraki mevsim döngüsü için yakıttır. Evet, bir takım aydınlanmalar ve idrakler yaşadık ancak onların gereğini yapmanın zamanı bahardır. O yüzden agâh olup bu süreci gereğince geçirmenizi tavsiye ederim.

Sevgiler.

Caput Draconis - mistikalem.com

Prof. Yaşam Koçu, NLP ve Öğrenci Koçluğu
Usui-Kundalini Reiki II
Seans/iletişim: w.erleichda@gmail.com

www.youtube.com/user/thejenrachelblack