Ağlayabiliyorsam, her şey yolundadır...

09 Ekim 2021 Cumartesi
Ağlayabiliyorsam, her şey yolundadır...
Ağlayabiliyorsam, her şey yolundadır...

Ağlayabiliyorsam, her şey yolundadır. Ağlayabiliyorsam hüsrana uğrayabiliyorum demektir. Hüsrana uğruyorsam hayallerim, fantezilerim, sanrılarım ile gerçek arasındaki farkı görüyorumdur. Bir diğer deyişle kendi kafamın içinden, hayal dünyamdan sıyrılabiliyorumdur. Kendimin dışına da bakabiliyorumdur. Bakabilecek cesarete sahibimdir.

Eğer gerçeği görecek cesarete sahipsem, şimdi onunla, onun sunduğu şartlarda istediklerime ulaşabilmek için ne yapacağımı da görürüm, düşünürüm, planlarım o zaman. O zaman bir hedefim, bir kurgum olur. Dikkatimi bir noktaya odaklarım. Odaklanabiliyorsam topraklanmış olduğum da iddia edilebilir, yani ayaklarım yere sağlam basıyordur şimdi. Ayaklarım yere sağlam basıyorsa artılarımı ve eksilerimi de doğru değerlendiririm. O zaman sanrısal şişik bir egom, kendilik veya dış dünya algım olmaz. Kendim dahil herkesi ve her şeyi olduğu gibi kabul etmeye, ne kadar acı olsa da hazırımdır. Bu olgunluğa erişmişimdir.

Üstelik ağlıyorsam, kendime şefkat de gösteriyorum demektir. Zayıflığıma, narinliğime, incinebilirliğime yer açıyorumdur çünkü. Kendime sarılmayı öğrenmişimdir, kendimi olduğum gibi kabul etmeyi. Bireyliğimi kabul ediyorumdur sonra; akışı bozacak, belki asap bulacak duygulara, düşüncelere, göz yaşlarına yer açıyorsam. “Üf tadımızı kaçırma şimdi!” deyip, kendimi ötelemiyorsam.

Böylece başkalarının göz yaşlarına, acılarına, biricikliğine de yer açabilirim anlamına gelir bu. Diğerleriyle bağ da kurabilirim şimdi: birlikte acıyan yanlarımızdan öpebilir, kalben bağlanabiliriz belki, birbirimizi hırpalamadan, aşırı beklentiler geliştirmeden, yormadan.

Yani ağladıkça ben, biz, onlar, her şey yolundadır. Ağladıkça her şey toparlanır, şifalanır. Ağlayabiliyorsak hayat gerçek olur, canlanır.

Ağlamak çoğu zaman ego çıkışlı olabildiği gibi, senin burda bahsettiğin "ağlama" içten gelen, ruhun gözyaşları ve arınma özelliklerine sahip olandır.

Sevgiler

Caput Draconis - mistikalem.com

Prof. Yaşam Koçu, NLP ve Öğrenci Koçluğu
Usui-Kundalini Reiki II
Seans/iletişim: w.erleichda@gmail.com

www.youtube.com/user/thejenrachelblack