10 Haziran Güneş Tutulması astrolojik analizi

06 Haziran 2021 Pazar
10 Haziran Güneş Tutulması astrolojik analizi
10 Haziran Güneş Tutulması astrolojik analizi

Bir güneş tutulmasına daha gelmiş bulunuyoruz sayın seyirciler. Bu tutulma İkizler burcunda gerçekleşiyor ve Retro Merkür’le kavuşuyor. Mars bu esnada 29 derece Yengeç’te ciyaklarken, Balık’a yeni geçtiği için kafası güzelleşen Jüpiter, MC’ye üçgen yapıyor. 9-12. evler bu haritada öne çıkıyor.

Yani artık bir karar ve netlik anı geliyor.

Bir süredir şartların belirsizliği sebebiyle bizler de her kulvarda seçeneklerimizi açık tutuyor, doğrudan bir seçim yapmak yerine, “en iyi fırsat kazansın!” diyorduk. Ancak hiçbir fırsat kazanmak için ekstra bir çaba göstermiyordu (= Bu sebepten hayatlarımızda belirsizlik ve kararsızlık arasında, doğrudan sorumluluk almak ve yol haritası çizmekten kaçınmak birincil davranış haline gelmişti.

Ancak şimdi Merkür de retroyken görüyoruz ki her seçeneği ve ihtimalleri kafamızda taşımak,  1- birini seçip yola devam etmekten daha büyük bir yük haline gelmeye başladı,  2- bu gaydırıguppak hallerden dolayı artık bazı seçenekler “beni değerlendirmeyeceksen gidiyorum ben?” diyerek gözlerini bize dikiyor.

Tutulmadan 4 gün önce de yaşanan Retro Juno/Güneş karşıtlığıyla, artık kafamızdaki en harika senaryo ile, pratikte, tam bu anda elimizde olanlarla bir şeyler yapmaya başlamak arasında ciddi ciddi düşünüyor olacağız.

Yani dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan da olmamak için, artık kaynaklarımızı, aklımızı doğru kullanmak, en sağlam duran atı seçip ona oynamak elzem olacak.

Dolayısıyla bir süredir havada kalan şeylerin bu tutulma ile toparlanması, sonuçların çıkması, haber beklenen yerlerden cevap gelmesi kadar, bizim de birilerinin kapısını artık çalmamız mümkün. Yol haritamızı en tepede hayal ettiğimiz, en harika şartlarda var olmak isteyen ideal bir biz değil, pratik, anı değerlendiren ve eldekine göre uyumlanmayı becerebilen biz belirleyecek. Aynı zamanda bazı potansiyellerden de vazgeçeceğiz, ancak bu yarattığı hüzünden daha fazla rahatlatacak, çünkü zihnen onları taşımayı bırakacağız.

Özellikle maddi manevi yatırım yapacağımız noktalarla ilgili bu tutulmada kararlar alacağız ve bunu yaparken elimizde beş gün, beş ay, on yıl sonra olabilecek imkanlara göre değil, tam da şu anda olan varlığa göre diğerleriyle masaya oturacağız. Olanı da kaybetme korkusu, uzun soluklu belirsizliğin getirdiği zihinsel yorgunluk, içe çekilme ve artık güvende hissederek rahatlama arzusu, bize gerçekte kim olduğumuzu, ne istediğimizi ve yaşam yolumuzu gösterecek.

Yıllar önce ekşi sözlükte şöyle bir entry okumuştum: “bir erkek bekarken ona göre en güzel meme Adriana Lima’nın memesidir. Ancak bir erkek sevgili yapınca en güzel meme sevgilisinin memesidir.” İşte biraz böyle bir tutulma bu da. En güzel meme, ulaşabildiğimiz meme olacak daha doğrusu eldeki memeden olmamak için biz artık onun kıymetini bilmeyi öğreneceğiz.

Ursula Le Guin’in de dediği gibi insan: “hayatı aslında yapmaktan başka çaresi olmayan şeyleri rızasıyla seçmeyi öğrenmekle” geçirir.

Hayat bize limon verir ve ondan limonata ya da margarita yapmak bizim elimizdedir. En işlevsiz tavır, “ama ben mango istiyordum!” diye diretmektir. Mango yok diye tüm hayata triplenmeyi bıraktığınız, limonu da külçe altın sanmadan, gereğince değerlendirip, yolunuzu ferah çizdiğiniz bir tutulma dilerim!

Caput Draconis - mistikalem.com

Prof. Yaşam Koçu, NLP ve Öğrenci Koçluğu
Usui-Kundalini Reiki II
Seans/iletişim: w.erleichda@gmail.com

www.youtube.com/user/thejenrachelblack