1 - 12 Nisan Astroloji Yorumu

03 Nisan 2021 Cumartesi
1 - 12 Nisan Astroloji Yorumu
1 - 12 Nisan Astroloji Yorumu

İnsan, kendi içinde duygularından, arzularından, nefret ve kavgalarından, ne yapmak ve ne yapmamak istediğinden, yolunu ne yöne doğru belirlediğinden ve bu yüzden hangi yolların onunki olmadığından emin olamadığında, kendi içinde “öyle miyim yoksa böyle mi” salıncağında bir ileri bir geri sallandığında, bu istikrarsızlığı bozmak için gözünü dışarı, yani diğerlerine çevirir. Bir nevi ister ki ona kim olduğunu, kim olmadığını, değerini, önemini ya da zaafını kusurunu karşısındaki aynalaşın, söylesin, yani Öteki göze, dile gelsin. Hatta mümkünse gelirken pozitif gelsin, öyle çok da kusur musur demesin...

Ancak tabi kendi Nevrotia Ülkesi’nde kendi içişleri cebelleşen ve üstelik İnsanın bu arzusundan da bihaber olan Öteki, bu aynalamayı pek de sağlayamaz. Bu da bir kısır döngüye dönüşebilir, insan kim olduğunu anlamak için daha fazla şeye, olaya, kişiye oynar, sonra tepkilerine bakar, baktıkça bulamaz, bulamadıkça krize girer, girdikçe daha fazlasına bakar, daha fazla veya farklı kendini ortaya koymaya çalışır vesaire vesaire.

Yani cevap tabi aşikâr: kendine sormak. Kendinden bilmek. Bunun için de bir sakin olup, büyük laflar, büyük kimlikler yontmaya çalışmadan önce, ufak ufak kendini yeniden tanımak. Sakin olmak. Kendine karşı sabırlı olmak. Anlayışlı olmak. Alan açmak.

Şimdi, 12 Nisan Koç Yeniayı’na kadar, diğerleriyle ve genel olarak hayatla olan ilişkimiz bu bağlamda önemli olacak. Dışarıya bakıp bakıp “ben kimim” demeye çalışacağız ya da saksıyı çalıştırıp diğerleri ne tepki verirse versin, kendi duygumuzda, niyetimizde kalıp kendimizi tanıyacağız. 8-10 Nisan arası hem biz hem diğerleri ortaya koyamayacakları, gerçek değil ideal olan bir ben yaratıp bol keseden atabilir, sözler verebilir, açıklamalar yapabilirler; o ara hem söylediklerinize hem de söylenenlere dikkat edin ve her söze zaman tanıyın. 5-13 Nisan arası kendini var etmek itkisi hem diğerlerinde hem bizde krize dönüşebilir, bundan kaynaklı tartışmalar, aşırı ben kokan tavırlar görülebilir. 8 Nisan civarı yeni ilişkiler de başlayabilir, Mart sonunda ilişkilerle ilgili verilen kararlar uygulamaya koyulabilir. 11-13 arası güç savaşları sebebiyle ilişkiler zorlu bir evreden geçecektir.

İyi çalıştırırsak “aslında ben şuyum ya!” idrakleri gelebilir, herkes kendi öz duygusunu, arzusunu dürüst, net ve basit olarak ortaya koyabilir. Yeni ilişkilere açık olduğu kadar mevcutları da yalpalatacak bir dönem olacaktır. Herkes kendine alan açmaya az çok çalışacağı için, ilişki dinamikleri bu evrede değişebilir. Bu illa ilişki bitecek demek değildir, herkesin kendi olmasına müsaade edilirse, zemin tekrar tesis edilebilir.

Samimiyet, dürüstlük, netlik, basitlik, sabır ve anlayış bu süreçte esas olacaktır, en çok da kendimize karşı.

Koç çocuk enerjisidir ve hemen her şey bu aralıkta Koç’ta olacak. Her çocuk ise ancak özgür, sevgi dolu, sabırlı ve anlayışlı bir ortamda parlayabilir. Hem kendinizin hem de insanlarınızın çocuklarına iyi davranın. Sevgiler!

Caput Draconis - mistikalem.com

Prof. Yaşam Koçu, NLP ve Öğrenci Koçluğu
Usui-Kundalini Reiki II
Seans/iletişim: w.erleichda@gmail.com

www.youtube.com/user/thejenrachelblack