Çernobil'de faciadan kurtulan kurtlar kansere çare için umut olabilir
İnsanların bulunmadığı Çernobil Bölgesi'nde yaşayan mutant kurtlar insanların ölümcül hastalıkla savaşmasına yardımcı olabilecek kansere dayanıklı genomlar geliştirdi.
İnsanların bulunmadığı Çernobil Bölgesi'nde yaşayan mutant kurtlar insanların ölümcül hastalıkla savaşmasına yardımcı olabilecek kansere dayanıklı genomlar geliştirdi.
Domateslerin eski tadı yok diyenler haklı çıktı. Bilim insanları domateslerin eskisine göre tatsız olmasının sebebini buldu. Kaybolan genin keşfi sayesinde domateslerin eski tadı geri gelebilir.
Denizyıldızlarının beş köşeli gövdesinin hangi bölümünün kafası olduğunu kaç kişi merak etmiştir bilinmez, ama buna kafa yoran ilginç bir şey keşfettiler: Denizyıldızının vücudu tamamı aslında bir kafadan...
Birbirinden farklı iki virüsün birlikte evrimleşebileceği laboratuvar ortamında gözlemlendi.
Lösemiye neden olan genlerden ilkini keşfeden Türk Bilim İnsanı Prof. Dr. Tayfun Özçelik, Amerikan İnsan Genetiği Topluluğunca "çığır açıcı" genetik araştırmalara verilen "Düşünce Lideri" ödülüne layık...
Bilimsel araştırmalara göre kedilerin 276 farklı yüz ifadesi olduğu tespit edildi.
Yeraltında yaşayan gizemli uzuvsuz amfibi türü Caecilian yavruları gelişimlerine yardımcı olması amacıyla annelerini canlı canlı yiyorlar ve dokularını çiğniyorlar.
Brezilya’da keşfedilen dünyanın ilk tilki-köpek melezi hem doğa severleri hem de bilim insanlarını hayrete düşürdü. Köpek ve tilki çiftleşmesinden dopan yavruya Dogxim adı verildi.
Dünyanın klonlandıktan sonra yaşayan ve doğuran ilk canlısı olan Kopya Koyun Dolly’i klonlayan İngiliz bilim insanı Profesör Ian Wilmut, 79 yaşında öldü.
Çanakkale Özel İdaresi tarafından desteklenen , İl Tarım ve Orman Müdürlüğ'nün elma iç kurduna karşı biyoteknik mücadele projesiyle kimyasal ilaç kullanımı yüzde 50 azaltıldı.