Kültür Sanat

Netflix ve Starbucks’tan Peki Ama Kitabı Okudunuz Mu projesi

Starbucks'ın Peki Ama Kitabı Okudunuz Mu projesinin, kitap uyarlaması popüler Netflix yapımlarının ekrana taşınma yolculuğunu aktarmyı hedefliyor.

Netflix ve Starbucks’tan Peki Ama Kitabı Okudunuz Mu projesi

Netflix, kitap uyarlaması orijinal yapımlarının dünyanın konuştuğu popüler kültür öğeleri haline gelmeden önceki serüvenlerine ışık tutma niyetiyle Starbucks işbirliğinde yeni bir içerik serisi başlatıyor.

But Have You Read the Book? (Peki Ama Kitabı Okudunuz Mu?) adını alacak olan seride, Orange Is the New Black yıldızlarından Uzo Aduba, kitapları Netflix’te bir filme ya da diziye dönüşmüş yazarlarla, yapımların yaratıcılarıyla ve kitaplardaki karakterlere hayat veren oyuncularla sohbet edecek. 

Bir film veya televizyon uyarlamasını tartışırken sorulan ilk soru genellikle “Peki kitabı okudunuz mu?” olur. Starbucks ve Netflix’in yeni içerik serisi de ilhamını bu sorudan alıyor. Bir kitabın sayfalardan ekrana nasıl taşındığına içeriden bir bakış sunmayı hedefleyen kitap kulübü formatındaki serinin, kitap ve kahve arasındaki organik ilişki düşünüldüğünde bir kahve zinciri işbirliğinde hayata geçirilmesi de sürpriz değil.

Netflix CMO’su Bozoma Saint John projeyi ve işbirliğini şu sözlerle yorumluyor: “Bridgerton’dan All the Boys ve Sweet Magnolias’tan Queen’s Gambit, Unorthodox, Virgin River ve tabii ki Orange Is the New Black’e kadar, Netflix kitaplara ekranda hayat vermeyi, tutkulu okuyucular ve hayranlarla sohbetler yaratmayı seviyor. Starbucks ile ortak olmaktan heyecan duyuyoruz ve Uzo Aduba’nın en sevdiğimiz kitapların yanı sıra film ve dizilerimizin yazım, geliştirme, oyuncu seçimi ve yaratım aşamalarında olup bitenleri tartışmak üzere ev sahibimiz olmasından heyecan duyuyoruz.”

Serinin bölümleri ABD’deki Starbucks şubelerinde çekilecek ve Still Watching Netflix YouTube kanalı ile Netflix ABD Facebook hesabında yayınlanacak. Yayın hayatına 16 Kasım’da başlayacak olan serinin ilk bölümünde 10 Kasım’da izleyiciyle buluşması beklenen Netflix filmi “Passing” konuşulacak.

Mediacat

Yorumlar