Kültür Sanat

Göktürk Caz Festivali 16 Eylül'de başlayacak

Eyüpsultan Belediyesi'nin organize edeceği Göktürk Caz Festivali, 16-18 Eylül tarihleri arasında müzikseverlerle buluşacak.

Göktürk Caz Festivali 16 Eylülde başlayacak

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 3 gün boyunca sekiz sanatçı ve topluluğun yer alacağı festivalin açılışını, Kübalı sanatçı Suami Ramirez yapacak.

Ramirez'in ardından sahneye müzisyen, sinema ve tiyatro oyuncusu Taylan Erler'in öncülüğündeki Taylar Erler Band çıkacak.

İlk günün kapanışını klasik Türk müziği geleneğini farklı tınılarla birleştiren Jülide Bilgi gerçekleştirecek.

İkinci günün açılışını Türkiye'den dört kadından oluşan ilk ve tek üflemeli quartet grubu olan Silva Quartet yapacak. Topluluk, klasik Batı müziğinden caza, tangodan popüler sentezine yer verdikleri seçkisiyle dinleyicilerin karşısına çıkacak.

İkinci günün kapanışını, ağırlıklı olarak Azerbaycan halk ezgilerini caz alt yapısı ile yorumlayan Nefsazz yapacak.

Festivalin son gününde Baby Concert ekibinin caz konsepti Baby Jazz sahne alacak.

Ardından konserlerinde birçok farklı dil ve tarzdan esere yer veren, yurt içi ve yurt dışında birçok ödül kazanmış sanatçı Ayşen Zülfikar seyircilerle buluşacak.

Göktürk Caz Festivali'nin kapanışını ise caz sanatçısı, piyanist ve besteci Kerem Görsev yapacak. Sanatçı, kontrbasta Volkan Hürsever, davulda Ferit Odman'dan oluşan trio projesi ile sahnede yer alacak.

Yorumlar