Koç Burcunda Güneş Tutulması = = 'Suyun Yolu Neyi İşaret Ediyor?'

22 Nisan 2023 Cumartesi
Koç Burcunda Güneş Tutulması =  = 'Suyun Yolu Neyi İşaret Ediyor?'
Koç Burcunda Güneş Tutulması = = 'Suyun Yolu Neyi İşaret Ediyor?'
"Satranç, hayat gibidir. Her parçanın kendi işlevi vardır. Bazıları zayıftır, bazıları ise güçlü. Bazıları oyunun başında işe yarar, bazılarıysa sonunda. Ama kazanmak için hepsini kullanmak zorundasın. Aynen hayatta olduğu gibi, satrançta da skor tutulmaz. On parçanı kaybedip, yine de kazanabilirsin oyunu. Satrancın güzelliği budur işte. İşler her an tersine dönebilir."                    -Adam Fawer-

"Anne ördek heyecanla ve şefkatle yumurtadan bir bir çıkan yavrularını sarıp sarmalıyordu...Sıra en büyük ve diğerlerinden farklı görünen yumurtaya geldiğinde anne ördek biraz şaşkındı, bu yavru diğerlerine göre çok daha farklı hatta biraz da 'çirkin' görünmekte idi...Nitekim bu farklı yavrunun büyüme sürecinde onu "çirkin ördek" olarak nitelendirerek ötekileştirmeleri, onun  farklı diyarları keşfe çıkmasına böylece öz olarak gerçek güzelliğinin farkına varacağı bir maceraya atılmasına vesile olmuş, bir ördek değil güzeller güzeli, zarif ve asil bir kuğu olduğunu sonunda anlamıştı..."

Değerli okurlar, Hans Christian Andersen'ın özgün kalemine ait olan "Çirkin Ördek Yavrusu" masalını hatırlıyoruz değil mi? İşte bu masalın hikayesini kendi yaşam serüvenimize uyarlayabileceğimiz bir zaman kalitesi deneyimlemekteyiz. 20 Nisan Perşembe günü sabah saatlerinde (07.12) lider bilincini ışıyan Koç burcunun inovatif doğasında birleşen Ay ve Güneş (Güneş Tutulması/Yeniay) özümüzdeki gerçek güzellikle buluşmamızı tetikleyen ve sonuçlarıyla 17 Kasım 2024 tarihinde yüzleşeceğimiz yeni bir Ay Döngüsü başlattılar. 

Güneş tutulması, ateş elementinin öncü ve eril niteliğindeki Koç burcunun anaretik olarak nitelendirilen 29.  derecesinde (2+9 =11)  tezahür etti. Bu bağlamda enerjinin dönüşümü için her şeyde "denge"li olmak bu süreçte ön plana çıkmakla beraber Koç burcunun  son derecelerinde zodyak çemberinin son burcu, hiçlikten beslenen, Balık burcunun dodekatemoria olarak konumlandığını da görmekteyiz. Bu bağlamda sonların içinde filizlenen yeni başlangıçlar ve eş zamanlı olarak her başlangıcın özünde var olan sonlar başka bir deyimle "yaratım ve dönüşüm" enerjisi vurgulanmakta. Bu bağlamda özellikle 20 Nisan 2023- 20  Ocak 2024 tarih aralığında başlatacağımız her yeni girişimimizde beden-zihin dengesinin yanı sıra her birimizin bedenindeki eril-dişil enerjimizin dengede olmasına ve niyetlerimizin gücüne dikkatle dokunmamız önem arz etmekte.  

Güneş Tutulmasının ışığının yönetici gezegeni, enerji ve eylem fonksiyonumuzu nitelendiren Mars, Yengeç burcunun besleyici sularında daha savunmacı bir konumda gibi görünse de Yeniayın ışığının yeniden doğuş enejisini simgeleyen Plüton gezegeniyle gerçekleştirdiği kare açı ve merhametin sembolü Jüpier gezegeniyle birleşim açı dinamikleri  bizleri içsel zenginliğimizi görebilmemiz adına Pandora'nın dışına çıkmamız yönünde cesaretlendirmekte ve motive etmekte. Bir başka deyimle çirkin ördek yavrusu misali belki de biz bir ördek değil de kuğuyuz ancak bunu görebilmemiz öz güzelliğimizi ışıyabilmemiz için konfor alanımızdan dışarı adım atmaya cesaret edebilmeliyiz.

Güneş tutulması anında yükselene Bahar'ın Güneş'ini sembolize eden Boğa burcunu da göz önünde bulundurduğumuzde mevcut süreçte, gerçek öz potansiyelimizin farkına varmak için bizi gerçekten neyin beslediğini fark ederek bir seçim gerçekleştirmemiz işaret ediliyor. Nitekim Güneş Tutulmasının ışığının dekan yöneticisi, öz değer bilincimizi simgeleyen Venüs gezegeni. Venüs gezegeni iyi bir hikaye anlatıcısı olan İkizler burcunun renkli, meraklı, becerikli doğasında konumlanırken bizlere "söz" ün gücünü, anın bilgisini özümsemenin, içsel sesimizin rehberliğine güven duyumsamamızın önemini hatırlatmakta. Yeniayın ışığının kısmi asaletinde ise ruhsal boyuttaki sağlığımızı en çok gözeten Satürn gezegeni yer almakta. Satürn gezegeninin Balık burcundaki yolculuğunu da göz önünde bulundurduğumuzda bütün olarak haritaya baktığımızda ,zihnimde "Avatar Suyun Yolu" filminin hikayesi canlanıyor... 

Bireysel yaşam serüvenimizde tohumumuzdaki potansiyeli besleyebilecek diyarlara doğru öze güvenle yol alırken eş zamanlı olarak kollektif boyutta insan varlıklarının uyum içerisinde nezaketle, güzellikle, hoş görüyle  nasıl bir arada var olabileceklerini keşfedecekleri yeni bir döngüye başladık. Bakalım suyun yolu neyi(neleri) işaret ediyor?

Işık Olsun!

Özge Genlik