Ferda Ercan Uyulan Ferda Ercan UyulanOkültizm ve Enerji

En özgün kişisel gelişim nedir?

07 Temmuz 2020 Salı
En özgün kişisel gelişim nedir?
En özgün kişisel gelişim nedir?

”Yüksek varlığımızın penceresinden seyredilen Öz’leriz”

Ezoterik anlamdaki kozmik ilkeler, sonuç yerine sebep olmamızı ve oyunu kuralları içinde oynarken, piyonu hareket ettirebilen bir el halinde güce kavuşmamızın gizemini saklamaktadır. Satrançta piyon, düz ve ileri doğru hareket eder, bir kere ileri gittikten sonra, geri dönmesi olanaksız olur. Zaman da böyledir ve anlık hamleyi geri alamayız.

Yaşamda, mutlulukla şans için önemli olan; fantastik hayallerle, normaldışı güçlerle gelen doğaüstü bir erk, ve isteklere yönelik kişisel gelişim kazanmak değildir. Asıl gereken dönüşümdür. Dönüşüm; frekanslarımızı değiştirebilmektir. Yüksek Varlığımız’ı tanımak, kendimizi bilmektir. Aşağı seviye olarak adlandırılan planların karşısına geçerek, bunların titreşimlerini etkileme yöntemlerini uygulamayı öngörür.

Kazanacağımız bilgece her tutum, dünyevi acılardan soyutlanmamıza aracı olur. Ses titreşimleri, belli notalarda nasıl ayrı sesler verirse, bizler de, zihinsel titreşimimizi, irademizle mükemmel notalara uyumlu bir senfoniye dönüştürebiliriz. Ruh halimizin ve zihin gücümüzün, ayrıca, bizi zayıflatmak için bekleyen nefs’in üzerinde  hüküm sahibi olabiliriz. Olaylar zinciri içindeki konumumuzu bu doğrultuda etkileyebilmek için, üzerimizdeki çeşitli enerjilerin frekanslarını değiştirebiliriz.

Kadim bilgeliğin öğretileri ve sonrasında, kutsal kitapları ile insanlığa hitap eden dinlerin içrek hakikatleri; birçok tasavvuf ekolünde olduğu gibi; sezgilere, içsel yaşantının sırlarına, aydınlanmaya, kendini bilmenin olgunlaştıran, maddeden özgürleştiren yoluna iletmeye çalışır. Bilincimizin titreşimini değiştirmemiz öğütlenmektedir. Bilinci, sadece dünyevi araçları özlemle istemeğe ayarladığımız sürece, kutsal lütuflara ulaşmak zorlaşacaktır.

Yeni çağın bazı kişisel gelişim kitapları, şansı çağırmak, hayalleri gerçeğe taşımak ve zenginliği yakalamak için çeşitli formüller sunuyor. Böylesi istemek ve kurgulayarak, çağırmakla, egoları arttırmakla, kendimi her şekilde seviyor beğeniyor ve onaylıyorum demekle  ilintili bir kişisel gelişim yolu, özel tüm olumlamalarının karşılığını; nefs hanesine kalıplayacaktır. Bu nedenle, Evrenin işleyişindeki özel yasalara uyumlanılamamaktadır, bunlara ilişkin her öneri, Zan boyutunda kalmış olur.

İnsan, topladığı hayırlara ve tefekküre yönelik enerjisine göre değerini elde eder. Kendisine, kendi başına zan yolu ile değer biçemez. Asıl liyakat sırrı ise; ayrıntıdır diyerek atladığımız inceliklerde saklanıyor. Nazik bağlantıların ince örüntülerle kesiştiği Düşünce Evreni’nin özel halleri var.

Kurallara göre; arkasında af dilenmemiş kalpler, çiğnenmiş haklar, çözülmemiş düğümler bırakmadan titizlikle ilerleyenler için, daha yüksek planlara uzanmak mümkün. Her şey, belli yasalar içinde ruhani doğasına akarken, seçtiğimiz kişisel gelişim haritası ile izlenen yolumuz -Doğru- olmazsa, tüm gücümüzü, enerjimizi ve değerli zamanımızı boşa sarf edeceğimiz kesindir.

Bilincimizin modlarını değiştirerek, enerjimizin frekanslarını yükseltmemiz önemlidir. Bilinç; kayıt altına alınarak, Ruh’a aktarılmaktadır. Frekansımızı dönüştürdüğümüzde dünyevi ve ruhani yaşamımız değişecektir, en etkin kişisel gelişim yolu ise; öz’ümüzü, bu anlamda 'kendimizi bilme’ye çalışmak değil midir?

Şans, mutluluk ve huzur; öncelikle, İnsan olmanın erdeminde bahşedilen Yüksek Varlığımızı bilmemiz ve buna uyumlu frekansları oluşturmamızla bize doğru akacaktır.

Sevgilerle esen kalın. 

Ferda Ercan Uyulan - Mistikalem.com
www.facebook.com/okultizmveenerji

fferdauyulan@gmail.com