Bir ‘Tuhaf’ Ay Döngüsünün ışığında ‘Sırat Köprüsü’nü Görmek

28 Aralık 2022 Çarşamba
Bir ‘Tuhaf’ Ay Döngüsünün ışığında  ‘Sırat Köprüsü’nü Görmek
Bir ‘Tuhaf’ Ay Döngüsünün ışığında ‘Sırat Köprüsü’nü Görmek

Yeni bir yılın atmosferine (31 Aralık- takvimsel olarak yazılan zaman verisine göre) girişe geri sayım başlarken öz olarak 2023 yılı gezegenlerin/ışıkların döngüsüne göre 23 Aralık 2022 tarihinde 13.16 da, Ay ve Güneş in balık kuyruklu keçi; Oğlak burcunun (1° 32' ) ,  gerçekçi, disiplinli, sebatkar, ciddihırslı, geleneklere paye veren soğuk ve kuru topraklarında, bilinç ve bilinçdışı arasındaki köprüyü simgeleyen; Merkür gezegenin kısmi asalet ışığında ve bizleri cömertçe sunduğu deneyimler vasıtasıyla büyüten ve geliştiren; Jüpiter gezegenin dekan yöneticiliğindeki birleşimiyle “tuhaf” bir şekilde başladı yoksa sizin haberiniz yok mu? :) Merkür gezegeni Oğlak burcunda geri hareketini başlatmış iken gelin yeni başlayan Ay Döngüsünün ışığında 2023 yılının ana temasını birlikte irdeleyelim. 

Oğlak burcu, tasarım boyutunda öncü nitelikte bir burç süreci olmasıyla birlikte bu burcun hüküm sürdüğü topraklarda Işığın Savaşçısı Mars’ın yücelim asaletinde olması sebebiyle  cinsel enerji= öz varoluşsal yaşam enerjimiz  en yüksek oktavda ışınmaktadır. Oğlak burcu; tasarım ve sanatla okült ve spiritüel bir zeminde ilişkili bir burç sürecidir ve “Tanrıların Kapısı” olarak da nitelendirilmektedir. 

Bu bağlamda 2023 yılı boyunca; öz varoluşsal enerjimizin kaynağına daha sistematik bir tonda yaklaşarak yaşam enerjimizin atalarımızdan miras aldığımız bölümüne dikkat kesileceğimiz, ilahi olan varoluş doğamızla temas sınırlarımızı genişleteceğimiz ve öz yaşam enerjimizi nasıl kullanmayı seçtiğimizi derin bir anlayışla analiz ederken perdeyi geçerek sırat köprüsünü göreceğimiz bir süreç bizleri heyecanla derin derin selamlıyor diyebiliriz... Yeraltı diyarının adaletli hükümdarı Hades (Plüton gezegeni), evrensel kardeşliğin, evrensel aklın, sezgisel farkındalığın sembolü Saka(Kova) burcunun fütürist doğasına kısa bir giriş gerçekleştirirken; bizlere sırat köprüsünü gösteriyor ancak köprüden geçiş 2024-2044 yılları sürecinde gerçekleşiyor kim bilir belki de 2023 yılı köprüden önceki son çıkış olabilir mi? Plüton gezegenin Kova (Saka) burcuna güçlü bir merhaba demesiyle insan varlıklarının bütünüyle iyileşmesi adına nelerin ölmesi (yenilenme süreci) gerektiğine ilişkin dönüşümsel bilgileri yeryüzüne taşıyor ve hiç şüphesiz “cinsel” enerji (öz yaşam enerjimiz)/ cinsellikle ilgili konular yeryüzünde ana gündemlerini oluşturabilirler.

Oğlak burcunda başlayan ve sonuçlarını 22 Haziran 2024 tarihinde muhasebe edeceğimiz yeni Ay Döngüsünü “Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi" tadında, Oğlak burcundaki stelyum (bir burç sürecinde 3 ve üzeri gezegenin bir arada yer alması) bizlere zamanın kıymetini bilip bilmediğimizi, daha doğrusu hayat/yaşam adını atfettiğimiz ölüm-doğum döngüsüne daha gerçekçi bir tonda dokunmamızı işaret ediyor. Öz yaşam enerjimizle ne ölçüde konsantre olarak sindire sindire temas halindeyiz, her şeye şükranla yaklaşıp yaklaşmadığımızı, zihnimizi nasıl disipline ettiğimizi sorgulamamızı da bir kez daha analiz etmemizi vurguluyor. 

 Ay Döngüsünün dekan yöneticisi Jüpiter’in Koç burcunda konumlanması; yaşam serüvenindeki yolculuğumuzda birçok bireyin yolumuza ışık olabileceğini ve destek verebileceğini ancak kimsenin bizim için kendi seçtiğimiz yolu yürüyemeyeceğinin altını çizerken öz olarak bütünüyle kendimiz olmamız için herhangi bir zaman kavramının olmadığını da cesaretle vurgulamakta. Balık kuyruklu inatçı keçi gibi kendi yolumuza konsantre olmalıyız.

Koç burcu;”şimdi”ki zamanı nitelendirken,  Oğlak burcu “geçmiş” odaklıdır ve Kova(Saka) burcu “geleceğe” bakar. Bu bağlamda da düşünürsek; Oğlak burcunda doğan Yeniayın yönetici gezegeni Satürn Kova burcunda (7 Mart 2023 tarihine değin), dekan yöneticisi Jüpiter ise Koç burcunda (16 Mayıs 2023 tarihine değin) konumlanmakta, bu bağlamda her şeyin tüm zaman boyutlarının şu “an” da tezahür etmekte olduğuna da dikkatimiz çekilirken, Benjamin Button’ın hikayesinde olduğu gibi, yaş aldıkça gençleşiyor olduğumuz bir hakikat olabilir mi ne dersiniz? 

Şimdi elinizde bir ‘düğme’ olduğunu hayal edin 2023 yılında bu düğmeyle birlikte her birey kendi yaşam döngüsünün sonu ile başlangıcını birbirine ilikliyor. Bunu nasıl gerçekleştireceğiniz damarlarınızda akan kanın niteliğiyle bir başka deyimle hangi klandan olduğunuzla ilişkili. Bu bağlamda 2023 yılı köklerimizdeki zenginliği de araştıracağımız, kemik ‘ben’in izini süreceğimiz oldukça gizemli bir deneyimi de vaat etmekte.

 Bu gizemli süreçte omurgamızın esnekliği zihnimizin esnekliğinin belirleyici anahtarı oluyor. Bedende (beden =bilinçdışı)  açtığınız bir kapı, zihinde de bir kapı açacağı gibi eş zamanlı olarak zihinde açılan her kapı bedende de yeni bir kapı açmaktadır. Bu bağlamda yıl boyunca meditasyon (meditasyon= kendini görmeye başlamaktır) süreçlerimizde derinleşmeyi araştırmayı destekleyici bir akıştayız. 

Ruhsal boyuttaki sağlığımızı en çok gözeten gezegen Satürn’ün 7 Mart 2023 tarihinden itibaren zodyak çemberinin son burcu Balıkların yaratıcı ve gizemli okyanusuna dalmasıyla beraber , kim olduğumuza ilişkin hatıralarımız ile kim olacağımıza ilişkin potansiyeli ışıyan su elementinin doğasında hakikatimize doğru kulaç atarken rüyaların ve hayallerin ete kemiğe bürünmesi azimli ve disiplinli bir ritimle çalışmamıza bağlı olduğu kadar biraz da bugüne değin zamanın dalga boyutlarında nasıl sörf yaptığımıza da bağlı. Bu açıdan baktığımızda Atiye dizisindeki bir replik zihnimizde yankılanabilir  : “Senin kaderinde ‘sonsuzluk’ var.” Gerçekten de 2023 yılı kaderlerinde ‘sonsuzluk’ olan insan bedeninde var oluşlarını sürdüren varlıklar için  oldukça tuhaf ve güzel bir yıl olacağa benziyor.

Bu yılı adım adım planlamak, öz doğanıza uygun gerçekçi hedefler belirlemek ve ilk adımı atmak için merak etmeyin geç kalmadınız!  Ay Döngülerini "9" aylık periyotlarla izlemeniz daha işlevsel olabilir bu bağlamda şimdi plan yapma, gerçekçi hedfler belirlemek adına verimli bir süreç Merkür gezegeni de Oğlak burcundaki geri hareketini başlatmış iken (29 Aralık 2022- 20 Ocak 2023) bırakın biraz kelimeler/sözcükler istirahat etsin, siz doğanın sesine konsantre olun. Ayrıca hatırlatmak isterim ki Merkür gezegenin geri hareketinde gerçekleştirebileceğimiz en anlamlı eylem; doğaya fidan armağan etmektir. 

2023 yılına kalıcı bir iz bırakmak adına ister 23 Aralık 2022 de Oğlak burcunda doğan Ay Döngüsünü ya da yılın ilk yeniayı 21 Ocak 2023 tarihinde Kova (Saka)  burcunun ilk derecesinde (1° 33') doğan Ay Döngüsünü kullanmayı seçebilirsiniz. Kova (Saka) burcunda doğan yeniay  sürecinde  Mars gezegenin geri hareketini tamamladığını göz önüne aldığımızda (14 Ocak Mars gezegeni retro sürecini tamamlıyor) bir de Çin Yeni Yılının da bu tarihte (22 Ocak 2023) başladığını da göz önünde bulundurduğunuzda bir de dengenin, uyumun, güzelliğin, adaletin simgesi Terazi burcunun Yeniayın doğum anında yükselen derecesinde konumlandığını görüyoruz, yeni doğumlar gerçekleştirmek/başlangıçlar adına daha ideal bir zaman kalitesi olabilir (bireysel doğum haritanızın verileri ışığında  Ay Döngülerini değerlendirmeniz daha doğru olacaktır). 

Çin Yeni yılı demişken, Çinliler bu yıl “Tavşan” yılını kutluyorlar. Tavşanları nasıl bilirsiniz? Herşeyden önce tavşan arketipi Ay ile  ilişkilidir, Ay’ın Döngülerini sembolize etmektedir. Tavşanlar “doğurganlığı” temsil ettikleri gibi yaratıcılığı ve sezgisel bilişle de nitelendirilmektedir. Ayrıca Yunan mitolojisinde Tanrıça Hekate ile ilişkilendirilmiştir. 

Gördüğünüz gibi hangi yolu seçersek seçelim tüm sembolizm bir noktada birleşiyor… 2023 yılı bilinçdışının karanlık dehlizlerinde bilinmeyen sır kapıları açmak üzere korkularımızla yüzleşeceğimiz, sezgilerimizin rehberliğinde sırat köprüsünü göreceğimiz tam anlamıyla bir aşk (aşk=hakikat) yılı ! 

Işık Olsun!