Başak Burcunda "BAL" Tadında Bir Dolunay Süreci

07 Mart 2023 Salı
Başak Burcunda BAL Tadında Bir Dolunay Süreci
Başak Burcunda "BAL" Tadında Bir Dolunay Süreci
"Dünyadaki her şeyin bir sebebi vardır. Her bitki bir hastalığı tedavi etmek için büyür. Ve her insan bir görevle var olmuştur." --Kızılderili Atasözü--

 

Ben, çiçeklerin arasında dolaşıp bal toplamak değil, dünyayı tanımak istiyorum.” Diye dürüstçe haykırıyor afacan balarısı; Arı Maya ve kovanının dışında gizemli ormanın derinliklerinde tek başına yaşam serüveninde var olmaya başladığında kovandaki her canlının ne kadar eşsiz, biricik bir görevinin olduğunu  eş zamanlı olarak kendi gücünün derinliklerini görmeye başlıyor…

Bugün (7 Mart 2023 Salı günü -15.40) toprak elementinin değişken niteliğindeki on parmağında on marifet bulunan serinkanlı Başak burcunun ikinci dekanında (16°40' dekan yöneticisi: Venüs) doğurganlığın, güzelliğin, barışın ve aşkın tanrıçası Afrodit’in/ İnanna’nın/ İştar’ın/ Hathor’un  (Venüs gezegeninin kısmi asalet ışığında) şahitliğinde, Koç burcunun dodekatemoria olduğu derece, tezahür eden bal tadındaki Dolunay süreci Arı Maya'nın hikayesini zihinlerimizde canlandırmakta. 

7 Eylül 2021 tarihinde Ay ile Güneş'in birleşimiyle başlayan Ay Döngüsünün farkındalık durağına  gelmiş bulunuyoruz. Başak Burcundaki "Empat" Yeniay süreci (7 Eylül 2021/ 03.51) ; 'bilgi' nin iyileştirici gücünü vurgulamakla bilrlikte, algılarımızı değiştirmek üzere emek verirsek dünyamızı her an iyileştirebileceğimizin altını çizmekte idi. Kaostan yeni bir düzen damıtmak üzere küçük ailemizin ötesini fark etmeye, "Laplace'in Şeytanı"nın avukatı olmaya  davet edilmiştik şimdi bu süreci Ay-Güneş karştılığıyla taçlandırırken;  öz yaşam enerjimizi ne ölçüde birleştiren, uzlaştıran, sorgulayan ve dengeleyen bir güç olarak dış dünya realitesine saf ve yaratıcı bir merakla damıtıp damıtmadığımızın farkındalığını deneyimlemekteyiz.  

 Özellikle 7 Eylül 2021---7 Haziran 2022 arasındaki zaman sürecinde ve akabindeki dönemde yeni olarak başlattığımız her şeyin neticesini hasat etmeye başladığımız mevcut sürecin dinamiği; öz olarak aşk’a aşık olmayı vurgulamakta. Ay-Güneş karşıtlığının (Dolunay)  tezahür ettiği anın haritasında öz değer bilincimizi ışıyan; Venüs gezegeninin ışığının vurgulandığını görmekteyiz. Venüs gezegenin Koç burcunda yer aldığını, Jüpiter ve Chiron ile birleşim halinde olduğunu eş zamanlı olarak Dolunayın ışığının yönetici gezegeni, iletişim fonksiyonumuzu ışıyan Merkür’ün Balık burcunda konumlandığını da göz önünde bulundurursak; içsel dünyamızın derinliklerine öz ışığımıza doğru cesaretle bir dalış gerçekleştirme ve kendi değerimizi nasıl  bildiğimizi sezgisel bilincimizin zemininde derinlemesine etkin bir tonda dinlemenin  vakti ışınmakta! 

Kalbimizin özgün melodisine odaklanarak uyanmaya, kendi gerçekliğimizin farkına varmaya, kendi öz isteklerimizi kalben dile getirmeye  cesaret edebilecek miyiz? Bir bağlamda kovanımızdan çıkarak iç sesimizin izini sürmeye cesaretimiz var mı?  Dolunayın ışığı biricik dehamızı ışıyan Uranüs gezegenine lütufkar bir tonda dokunurken (Ay-Uranüs üçgen açı dinamiği) bizleri  her şeye farklı bir çerçeveden dokunmaya, ellerimizi biraz kirleterek çocuksu saf ve yaratıcı bir merakla (Dolunayın tezahür anında yükselen burç; Aslan) gücümüzü sukunetle dengeleyerek dünyamızı yeniden keşfe davet etmekte, böylece belki de ancak bütünüyle kendimiz olduğumuzda her yerde ve her zamanda var olmakta olduğumuzu, kendimizi tanıyarak dünyamızı tanıyabileceğimizi idrak edebileceğiz, ne dersiniz? 

Işık Olsun!