Astrolojik açıdan 21 - 26 Nisan tarihleri iyi değerlendirilmeli

21 Nisan 2021 Çarşamba
Astrolojik açıdan 21 - 26 Nisan tarihleri iyi değerlendirilmeli
Astrolojik açıdan 21 - 26 Nisan tarihleri iyi değerlendirilmeli

Sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.”
Mustafa Kemal Atatürk

Yeryüzü ile var olan bağımızı değerlendirme. Bedenimizin lisanına kulak verme vakti! Kalbinin derinliklerinden duyumsadığın sesin ritminde risk alarak ilerle: 20.04.2021-27.04.2021
Gökyüzü Bülteni :

20 .04. 2021 tarihinde  saat 10:00 da ilkdördün ay fazı, 0 derece ile Aslan Burcunda tezahür etti. 

Ay, cesur yürek Aslan burcunun yaratıcı doğasında tüm ihtişamı ile büyüyor...  Önümüzdeki 5 günü verimli bir biçimde değerlendirmeye özen gösterelim

20-25 Nisan tarihleri arasında Ay 27 Nisan Akrep burcu sürecindeki Dolunay fazına doğru ilerlerken enerjisini büyütüyor. Bu nedenle şimdi Yeniay (12Nisan) ve Hilal Ay Fazında (16Nisan) imgelediğimiz, planladığımız, detaylı bir biçimde projelendirdiğimiz herşey için belki biraz risk almaya cesaret ederek “başlat” tuşuna basabilir, düşüncelerimizi somut platformlarda sunmaya başlayabiliriz.

Yaşam Gücünü Toprakla! :  Bu süreçte “Baharın Güneş” ini simgeleyen, öz değer bilincimizin sembolü Boğa burcunda bir stelyum gerçekleşmekte (stelyum: bir burç sürecinde 3 ve 3’den fazla gezegenin birleşim halinde olması durumu).

Boğa burcunun bilgeliği merhametle birleştiren verimli topraklarına öncelikle Gökyüzünün Prensesi /Netzach/ Sonsuzluk enerjisi, karşıtlıkları birleştiren-dengeleyen ve barışı sağlayan Venüs gezegeni adımını attı (14 Nisan - 8 Mayıs). ardından sonsuzluğun ihtişamını duyumsamaya ve güzelliğini deneyimlemeye başladık. Dün Tanrıların Habercisi Hermes; rasyonel akıl ilkemiz, muhakeme yeteneğimiz, zihinsel dalga boyutumuzun genliğini ışıyan Merkür gezegeni (19 Nisan-3Mayıs) ve Apollo(Güneş Tanrısı) da 20 Mayıs tarihine değin özellikle bedenimiz ile olan ilişkimizi be iletişim sınırlarımızı daha gerçekçi boyutlarda değerlendirmemizi destekliyor..

Bedeninizin “öz güç merkezi”ni duyumsayabiliyor musunuz?
Bedeninizin yaşam çoşkusunu hissedebiliyor musunuz?

Bireyselleşmeyi, gerçek öz kimliğimizi ışımamızı, biricik dehamızı özgürce ifade etmemiz yönünde destekleyen Uranüs gezegeninin de Boğa burcundaki seyahatinin devam ettiğini göz önünde bulundurduğumuzda özellikle 21-22-23 Nisan tarihlerinde finansal piyasalarda ve özel partner ilişkilerimizde ani uyanış deneyimleyebileceğimiz kıvılcımlı günler olarak dikkatli olmamız gerektiğini hatırlatmak isterim. Sürpriz ödemeler ile karşılaşabileceğimiz gibi uzun bir süredir görüşmediğimiz sevdiklerimiz ile ani bir biçimde yeniden biraraya gelmemiz söz konusu olabilir. 

23 Nisan itibari ile “sağlıklı bir ben bilinci” var etme yönündeki enerji ve hareket fonksiyonumuz Mars gezegeninin duygu ustası Yengeç burcunun şefkatli sularındaki seyahati başlıyor! (23 Nisan-11 Mayıs’ta) Yaşam enerjimizi biraz daha içe yönelterek pasif-agresif tutumlar ile eyleme geçmemiz söz konusu olabilir. Duygularımızı dinlemeye ve öz sesimiz ile ifade etmeye özen göstermemiz faydalı olacaktır.

24 Nisan tarihinde; Merkür-Uranüs birleşim açısı: iç dünyamızda biriktirdiğimiz-söylemeye cesaret edemediğimiz duygu ve düşüncelerimizi aniden ve şiddet eşiği yüksek bir tonda ifade etmemize vesile olurken eş zamanlı olarak; bir süredir çözüme kavuşturamadığımız bir durumu/olayı aniden sonuçlandıracak parlak bir fikir aklımızda parlayabilir...

25 Nisan: Merkür ve Venüs, Satürn gezegenin enerjisi ile uzlaşmak isteyecekler (Merkür/Venüs- Satürn kare açısı): Yüzleşme ve hayatımızdaki önceliklerimizi, kendi öz değer bilincimizi değerlendirme zamanı. 27 Nisan Akrep burcundaki dolunay sürecinde sabit bir T-kare açı kalıbı oluştuğunda apex gezegen: Satürn olacağı için dolunaydan 2 gün önce içsel muhasebe gerçekleştirmek mühim gibi görünüyor. Hayatımızın güç merkezinde nasıl köklendiğimizi göreceğimiz, sınırların güçlü dönüşümünü duyumsayabileceğimiz derin bir süper dolunay!

Kendi Ayaklarının Üzerinde Durmak

Ağır ağır düşünmek, bu süreçte herşeyi iyice muhakeme ederek akıl süzgecimizden dikkatle tekrar tekrar geçirerek karar vermemiz fayda sağlayacaktır.

Mümkün olabildiğince doğa yürüyüşleri gerçekleştirmek, doğayı izlemek zihin-ruh bağını güçlendirecektir. Mümkün olabildiğince yalın ayak toprağa basmak bedenimiz ile bağımızı güçlendirecek ve öz yaşam gücümüzün canlılığını hissetmemimizi destekleyecektir.
Yoga uygulamalarına başlamak için katileli, verimli bir zaman kalitesi: en temel olarak yoga uygulamak beyindeki endorfin salınımını arttırır böylece çok yönlü düşünme becerimiz zamanla gelişir, yaşam enerjimiz yükselir.

Hayattan nasıl keyif duyumsadığımızı içsel olarak muhakeme etmek için güzel bir süreç. Eylemlerimizi gerçekten canınız istediği için mi yoksa bir diğerinin takdirini, onayını görmek için mi tezahür ettiriyorsunuz?

Öz yaşam gücünüzü sabote eden güç dinamikleri neler? Bunun için düzenli bir beden günlüğü oluşturmak faydalı olacaktır.

Öz bakım süreçlerimize daha çok alan ve zaman tanımayı seçebiliriz.
Kendimize olan sevgi ve saygımızı nasıl ifade etmeyi seçtiğimizi gözlemleyebiliriz.

Kendimizi olduğumuz gibi kabul etmiyor isek dış dünyada engellendiğimizi hissetmemiz doğaldır. Kendimizi olduğumuz halimiz ile kabul edebilmemiz için nelere ihtiyaç duyumsadığımız ile yüzleşmek adına psikoloji-terapi danışmadık sürecine başvurmak için de ahenkli bir dönem söz konusu.