28 Mart Terazi Burcunda Bilge bir dolunay

29 Mart 2021 Pazartesi
28 Mart Terazi Burcunda Bilge bir dolunay
28 Mart Terazi Burcunda Bilge bir dolunay

“Ben, biz olduğumuz zaman, ‘Ben’ olurum. Ben, ben olduğum için sen, sensin.”

28 Mart Pazar günü 21.48 de 8° Terazi burcunun  Oğlak burcu dekanında Merkür gezegeninin kısmi asaletinde bilge bir Dolunay tezahür etti.

“Yaşam döngünüzün ritmi ile ilişkiniz nasıl?”

Terazi burcu Zodyak çemberinin «denge» boyutunu ışıyan, eril/öncü/hava elementi niteliğinde, bizlere yaşam döngümüzdeki ilişki ritmimizin, öz benliğimizin doğasını yansıttığını işaret eden; sosyal, diplomatik, uyumlu, ılımlı, mantıklı, adaletli, estetik değer yargıları gelişmiş doğasının zemininde; tüm karşıtlıkların «öz»de aynı tohumdan olduklarını, »biz bilincini» yansıtan, burç sürecidir. Oğlak burcu Zodyak çemberinin «disiplin» boyutunu ışıyan, benliğimizin bütünleşmiş doğasını; sebatla, kararlılıkla, azimle, sorumluluk bilinci ile, omurgamızın esnekliğinden ve zihnimizin tasarım boyutunun gücünden anlayışla destek alarak zamanın dalga boyutlarında inşa etme sürecimizi simgelemektedir.

VESİCA-PİSCES (KUTSAL EVLİLİK

Dolunayın Terazi burcunun ‘Oğlak burcu’ dekanında tezahür etmesi: Özümüzdeki kutsal evliliğe odağımızı yönelterek, zamanın dalga boyutlarındaki varlığımızın gizil yönlerininin ötesindeki ihtişamlı güzelliği uyumla ve sorumluluk bilincinin adaletli doğasının ritminde ortaya koymamızı destekliyor.
Dolunayın tezahür ettiği anın doğum haritasında da ölümü, yeniden doğumu, dönüşüm sürecini sembolize eden tutkulu Akrep burcu (Venüs gezegeninin kısmi asaletinde) yükseliyor. Karanlıktan aydınlığa geçiş için travmalarımıza odaklanmamızı işaret etmektedir.
GÖRÜNENİN ÖTESİNE BAK, NE GÖRÜYORSUN ?
Dolunay anında, Merkür kısmi asaletinde Terazi burcu sürecinin Oğlak burcu dekanında yer alan Ay ın tam karşısında Koç burcu sürecinin Yengeç burcu dekanında Güneş; Venüs gezegenin kısmi asaletinde  «Gökyünün Şamanı» Kiron ve «Tabiatın İçsel Ritmi» Venüs gezegeni ile birleşim açısı gerçekleştiriyor: Birşeyin parçası olmanın ardındaki en temel ihtiyaca empatinin ritmi ile anlayışla hassas bir dokunuş gerçekleştirirsek, özümüzdeki Tanrısal kıvılcımı görebileceğimizi böylece insanın öz sevgi doğasını idrak ederek,  yaşam döngüsünde varoluşumuzun öz sebebinin bilgisini edinebileceğimizi fısıldıyor bilge dolunay.

CEVAP «SEN»SİN

Dolunayın ışığı, İkizler burcunda, Venüs kısmi asaletinde yer alan Mar, Kuzey Ay Düğümü birleşimine ve eş zamanlı olarak Kova burcunda Venüs gezegeninin kısmi asaletinde yer alan Satürn gezegenine lütufkar bir dokunuş gerçekleştirerek Hava elementinin doğasında ‘Büyük Üçgen’ açı kalıbı oluşurken; eş zamanlı olarak Mars, Kuzey Ay Düğümü birleşiminin ve Satürn gezegeninin; Koç burcunda yer alan Güneş-Kiron-Venüs birleşimine destek nitelikli (sekstil açı) dokunuşu ile «Uçurtma» açı kalıbı oluşmaktadır. Uçurtma açı kalıbının Apex (kilit noktasında) ; Koç burcundaki Venüs gezegeninin kısmi asaletindeli Güneş-Kiron-Venüs birleşimini görüyoruz:
Ebedi öz gücünün ne kadar farkındasın ve  bu gücün değerini biliyor musun?

Özümüzdeki kahramana bir eylem çağrısı var!
Şimdi, sınırlı benlik algımızın ötesine geçmek,
kendi kendimizi tutsak ettiğimiz varoluşsal doğamızın
DNA’ sındaki öz kodları okuma zamanı işaret ediliyor.
Kendi öz dünyanızın sınırlarını feth etmeye ve gerçek mucizenin kendimiz olduğunu görmeye hazır mıyız?
Şu an duyumsadığınız yaşam gücünüzü sembolize eden bir uçurtma yapacak olsanız, nasıl bir uçurtma olur?
Belki de uçurtmanız yaşam soluğunu sembolize eden ejderha formundadır? Uçurtmanızı rüzgar yönüne doğru (İkizler burcundaki Mars –Kuzey Ay Düğümü birleşimi), aranızdaki mesafeyi iyi ayarlayarak (Kova burcundaki Satürn gezegeni), uçurtmanızın iplerini hızlıca el değiştirerek (Güneş-Kiron-Venüs birleşimi Koç burcunda), en önemli yardımcı desteğinizin zihin gücünüz olduğu bilinci ile uçurtmanızı hatırlatmama gerek yok sanırım. Aklımızı imkansıza özgürce açtığımızda önce özümüzdeki inanç kıvılcımı ile eyleme geçmeyi hatırladığımızda, uçurtmanın da ta kendisi olduğu hakikatine uyanarak kendimizi okumaya başlayabileceğimiz güzel bir süreç...

12 Nisanda Koç Burcunda tezahür edecek  Yeniay sürecine değin neler gerçekleştirebiliriz? :

* Öncelikle kendimize şu 4 soruyu yöneltmeye ve yanıtlarını samimiyetle yanıtlamaya ne dersiniz?

  1. Dans etmeyi ne zaman bıraktım?
  2. Şarkı söylemeyi ne zaman bıraktım?
  3. Masal, öykü dinlemeyi ne zaman bıraktım?
  4. Sessizlikte huzur aramayı ne zaman bıraktım?

* Zihinsel boyutta bir iç dekorasyon gerçekleştirmeye ne dersiniz? Mevcut bedeninizdeki yaşam döngümüzde hangi alanların yeni bir tasarıma ihtiyacı olduğunu tespit etmekle işe başlayalım mı?

Öfkenizin sesi size nasıl bir mesaj iletiyor? Öfkenizi dışa vurumcu sanat terapilerinin desteği ile anlamlandırarak öfkenin ardındaki en temel ihtiyacımızı duyumsamak adına güzel bir dönem.

* Kendimizi ne(ler) ile nasıl ilişkili kılarak tanımladığımızı görebilmek için: «BEN……» diye başlayan bir paragraf yazın ve hemen ardından «BİZ….» diye başlayan bir paragraf kaleme alın.
oKendi davranışsal ritimlerinizi gözlemlemeyi seçelim, kendimize ne ölçüde adil davranmayı seçiyoruz? Mevcut bedenimizdeki yaşam döngümüzde dengelenmesine gereksinim duyumsadığınız süreçler neler?

* Acı duyumsadığımız olay/süreç döngülerini yeniden değerlendirmeyi seçerek asıl öz gücümüzün bu süreçlerdeki gizli dinamiklerde var olduğunu görmek ve duyumsamak adına psiko-terapi sürecine başlayabileceğimiz ahenkli bir zaman kalitesi.

* Düzenli yoga uygulayanlar için bu süreçte «akciğer-kalın bağırsak» ve «karaciğer-safrakesesi» meridyenleri aktif olacağı için uygulamalarını bu meridyen kanallarını dengeleyici bir uygulama pratiği dizayn ederek oluşturabilirler.