Teknoloji

Zarar açıklayan Spotify'nin abonelik ücretleri artırıyor

Abonelerinin müzik parçalarını uygun fiyatlarla dinlemesini sağlayan Spotify, Birleşik abonelik fiyatlarını artıracağını açıkladı.

Zarar açıklayan Spotifynin abonelik ücretleri artırıyor

Spotify abonelik ücretleri Haziran ayından itibaren zamlanacak

Zamlar ilk etapta Premium abonelikleri etkilemeyecek.

Shiftdelete'in haberine göre; ABD, Avrupa ve Birleşik Krallık‘taki tüm Spotify abonelerinin etkileneceği fiyat artışları Haziran ayından itibaren faturalara yansıyacak.

Firma, TheVerge‘ye yaptığı açıklamada artışları doğruladı.

Kısa süre içinde ABD’de toplu fiyatlandırma değişiklikleri de görme olasılığının yüksek olduğunu belirten bir Spotify sözcüsü, “Kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre değişen çeşitli abonelik fiyatları sunuyoruz ve zaman zaman fiyatlarımızı makroekonomik faktörleri yansıtacak ve gelişmiş bir hizmet sunarken taleplerimizi karşılayacak şekilde güncelliyoruz” ifadelerini kullandı.

Müzik platformunun fiyat artışları, şirketin 150 milyondan fazla abonesi olduğunu açıklamasından sadece birkaç ay sonra gerçekleşti.

25 milyon Euro zarar açıkladı.

Buna rağmen İsveç merkezli firma, son çeyrekte 125 milyon Euro zarar açıkladı. Aynı zamanda platformun kullanıcı başına elde ettiği ortalama gelir  yüzde 8 düştü. Son kazançlarını Perşembe günü yayınlayacak olan firma, bu fiyat artışının detaylarına dair daha fazla açıklama yapacak.

Yorumlar