Sağlık

İncir sevenlerin bilmesi gereken 4 önemli nokta

İncir yerken bu 4 önemli noktayı unutmayın

İncir sevenlerin bilmesi gereken 4  önemli nokta

İncirin kan şekerini hızlı yükselten ve hızlıca düşüren bir meyve olduğu için çabuk acıkmaya sebep olduğundan zayıflama diyeti uygularken bu dönemde uzak durulması gerken bir meyvedir. 

Kan şekeri yükselmelerine sebep olacağı için aynı zamanda diyabet kontrolünü zorlaştırdığından Şeker Hastalığı olanlarında da uzak durmasında yarar olan bir meyve. Mümkünse doktorunuza danışarak ve illa da yemek istiyorsansız yanında ceviz, badem veya sütlü  gibi protein içerikli gıdalarla yemenizde  fayda var. Kan şekerinizin yükselmemesi için incirin yanında ceviz, badem, süt veya yoğurt yenmesi yararlı olabilir.

Kabızlık problemi yaşıyorsanız, bir adet incir yedikten sonra bir bardak su içmeyi alışkanlık edinin. İncirden alacağınız posa, yeteri kadar suyla birlikte tüketildiğinde bağırsak hareketlerini artırarak kabızlık probleminin çözülmesine katkı sağlıyor. Bu sayede bağırsak hareketleriniz hızlanıyor. Ancak bu özellik sağlıklı iken ishale yol açtığı için incir yedikten sonra uzun bir süre su içmemek de yarar var. 

İncir yüksek K vitamini içermesine bağlı olarak kan sulandıran etkiye sahip ilaçların vücutta emilmelerini önleyebiliyor. Bu nedenle kan sulandıran ilaç kullanıyorsanız inciri bir porsiyondan fazla yemeyin.

İncirin ve inciri kabuğu ile yemenin yararlarıİncir meyvesininin sağlığa 6 önemli yararı var.

 

İncir uyutması tarifiİncir uyutması nasıl yapılır? İncir uyutması tatlısının tarifi ve malzemeleri
Kabuğu soyulmadan yenilen incirin sağlığa 8 yararıİncir antioksidan bir meyvedir ve demir, kalsiyum, potasyum ve C, B1, B2, B6 vitaminleri ile lif açısından hayli zengindir.

 

 

Yorumlar