bilimsel

bilimsel

Dünyanın en eski suda doğumunun yapıldığı küvet bulundu

Dünyanın bilinen en eski suda doğumunun yapıldığı küvet Kars'ta bulundu. Tarihi kayıtlara göre Enîsü’l-ḳulûb adlı eseriyle tanınan ünlü âlim ve şair Kadı Burhâneddîn-i Ânevî doktor tavsiyesi ile su dolu bir küvette...

bilimsel

Tazmanya kaplanını hayata döndürme projesi

1930 yılında sonuncusu ölen Avustralya'ya özgü hayvan türü Tazmanya kaplanını yeniden hayata döndürmek için milyon dolarlık proje başlatıldı.

bilimsel

Bartın'da 70 vahşi hayvanın sergilendiği müze açıldı

Bartın'ın Ulus ilçesinde, Küre Dağları Milli Parkı'nda yaşayan 70 vahşi hayvanın tahnitinin sergilendiği "Doğa Bilim Merkezi-Tahnit Müzesi ve Orman Okulu" hizmete açıldı.

bilimsel

Gizemli hepatit enfeksiyonların olağan şüphelisi AAV2

İngiltere'de ortaya çıkan ve son aylarda dünyada yayılma gösteren gizemli hepatit enfeksiyonlarına, adeno-ilişkili virüs 2'nin sebep olduğunu iddia etti.

bilimsel

Sütteki maddeler şeker hastalığına geçit vermiyor

Süt proteinleri ve süt ürünlerinde bulunan yağ asitleri, diyabet hastalığına yakalanma riskini azaltıyor. Şeker hastalığından uzak kalmak için süt ve süt ürünlerine yakın durmakta yarar var.

bilimsel

Kara Veba salgınının kökeni nasıl çözüldü?

Stirling Ünivetsitesi Tarih Bölümünden Doç. Dr. Philip Slavin, Kara Veba'nın nerede başladığının yüzyıllık gizeminin nasıl çözüldüğünü kaleme aldı.

bilimsel

Yapay etin iklime doğal etten daha kalıcı zarar verdiği anlaşıldı

Hayvancılığın doğaya zararlı olduğu iddiası ile yapay et üreticileri pazar çalışmalarını sürdürürken, Oxford araştırmacılarının inceleme sonuçlarına göre yapay et çevreye daha kalıcı zarar...

bilimsel

Bir kağıdı en fazla kaça katlayabiliriz?

Bir kağıdı 8 kereden fazla katlayabilir miyiz?

bilimsel

Balkanlar ve Ortadoğu Beyin Girişimi Zirvesi başladı

Beyin Girişimi Zirvesi'nde Dr. Babak Kateb’e fahri doktora unvanı verilirken, Prof. Dr. Nevzat Tarhan: Beyin girişimi'nin ne olduğunu ve tarihçesini anlattı.

bilimsel

Romalılar da çöpte geri dönüşüm uyguluyorlardı

Görünüşe göre Romalılar topladıkları çöpleri geri dönüşümle ticari kullanıma tabi tutuyorlardı.