Teknoloji

WhatsApp'ın çoklu cihaz özelliği ile internetsiz kullanım mümkün

Android beta sürümü güncelleyen WhatsApp'ın çoklu cihaz özelliği ile internetsiz kullanım imkanı sağlamaya hazırlandığı anlaşıldı.

WhatsAppın çoklu cihaz özelliği ile internetsiz kullanım mümkün

WhatsApp Android beta sürümünü 2.21.14.1’e yükseltirken, çoklu cihaz özelliği ile dikkat çekti.

WABetaInfo'nun haberine göre WhatsApp’ın kodları incelendiğinde, WhatsApp geliştiricileri, yeni nesil çoklu cihaz özelliğini bir süre beta kapsamda sunmayı hedefliyor. 

WhatsApp’ın mevcut koşullardaki çoklu cihaz özelliği, hesabın bağlandığı esas cihazın internete bağlı olması durumunda kullanılabiliyor. Yeni nesil çoklu cihaz özelliği ise ana cihazdan bağımsız olarak çalışabiliyor.  Böylelikle bir kullanıcı, ana hesabına bağladığı diğer cihazları da birbirinden bağımsız olarak kullanabiliyor. 

WhatsApp sesli mesaj özelliğini yeniden şekillendiriyor

WhatsApp uygulamasındaki sesli mesajlar ise iOS platformu için hem işlevsellik hem de tasarım açısından yeniden şekilleniyor.

WhatsApp uygulama güncellemeleri ile birlikte kullanıcılar karşısındaki kişiye sesli mesaj gönderirken bunu dinleyebilecek. Böylece sesli mesaj atmadan önce düzenleme imkanı olacak.

WhatsApp tüm bu güncellemeleri şimdilik sadece iOS platformuna getiriyor. Henüz beta kullanıcılara dağıtılan özelliğin kısa bir süre içerisinde tüm kullanıcılara ulaştırılması amaçlanıyor.

Yorumlar