Fatih Karagümrük: 1 - Galatasaray: 3
Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Atilla Karaoğlan, Ceyhun Sesigüzel, Candaş Elbil
Fatih Karagümrük: Grbic, Esgaio, Biraschi, Balkovec, Çağtay Kurukalıp, Doh (Dk. 64 Bartuğ Elmaz), Berkay Özcan, Traore (Dk. 64 Ahmet Sivri), Larsson (Dk. 77 Kone), Barış Kalaycı (Dk. 85 Tarık Buğra Kalpaklı), Serginho (Dk. 64 Tiago Çukur)
Galatasaray: Uğurcan Çakır, Sallai (Dk. 70 Icardi), Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Jakobs (Dk. 64 Kazımcan Karataş), Torreira (Dk. 46 Lemina), İlkay Gündoğan, Yunus Akgün (Dk. 64 Eren Elmalı), Sara, Barış Alper Yılmaz, Osimhen (Dk. 79 Kaan Ayhan)
Goller: Dk. 1 ve Dk. 51 Sara, Dk. 55 Osimhen (Galatasaray), Dk. 27 Barış Kalaycı ( Fatih Karagümrük)
Sarı kartlar: Dk. 23 Jakobs, Dk. 68 Barış Alper Yılmaz (Galatasaray)
MAÇIN ÖZETİ
Süper Lig'in 19. haftasında Fatih Karagümrük'e konuk oldu.
Karşılaşmanın ilk dakikasında Galatasaray golü buldu. Sallai, Fatih Karagümrük oyuncusu Balkovec'in uzun vurduğu topu, İlkay Gündoğan'a indirdi. Bu oyuncunun şık topuk pasında meşin yuvarlakla buluşan Sara, ceza sahası sağ çaprazından çektiği şutta topu ağlara gönderdi. 0-1.
27. dakikada Fatih Karagümrük, beraberliği yakaladı. Savunmadan atılan uzun topta savunma arkasına sarkan Serginho, sol çaprazdan ceza sahasına girdikten sonra Sanchez'den sıyrılarak, meşin yuvarlağı Barış Kalaycı'ya aktardı. Bu oyuncunun penaltı noktası gerisinden yaptığı vuruşta top, ağlarla buluştu: 1-1.
33. dakikada Sara'nın sağ kanattan açtığı ortada penaltı noktası civarında topla buluşan İlkay Gündoğan'ın vuruşunda meşin yuvarlak, üstten auta gitti.
Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 sona erdi.
51. dakikada Galatasaray, yeniden öne geçti. Sallai'nin sağ kanattan ortasında altıpas çizgisi önünde topa kafa vuran Sara, fileleri havalandırdı: 1-2.
55. dakikada sarı-kırmızılılar, farkı 2'ye çıkardı. Lemina'nın pasıyla ceza sahası sağ çaprzında topla buluşan İlkay Gündoğan, arka direğe doğru ortaladı. Bu noktada bulunan Osimhen, meşin yuvarlağı göğsüyle kontrol ettikten sonra yaptığı vuruşta ağları sarstı: 1-3.
66. dakikada Kazımcan Karataş'ın sol kanattan açtığı ortada kaleci Grbic, topu sektirdi. Ceza sahasının sağ tarafında meşin yuvarlakla buluşan Sallai, İlkay Gündoğan'a pasını aktardı. Bu oyuncunun ceza sahası sağ çaprazından yaptığı vuruşta top, üstten auta çıktı.
Galatasaray, karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.
MAÇTAN NOTLAR
Süper Lig'in 19. haftasında Fatih Karagümrük'e konuk olan Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, son resmi maçın ilk 11'inde 3 değişikliğe gitti.
Süper Lig'de haftaya 43 puanla en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 1 puan önünde lider giren sarı-kırmızılı ekip, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda kırmızı-siyahlılara konuk oldu.
Galatasaray, sahaya Uğurcan Çakır, Roland Sallai, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Ismail Jakobs, Lucas Torreira, İlkay Gündoğan, Gabriel Sara, Yunus Akgün, Barış Alper Yılmaz, Victor Osimhen 11'i ile çıktı.
Sarı-kırmızılı ekibin yedek kulübesinde Günay Güvenç, Batuhan Şen, Mauro Icardi, Leroy Sane, Eren Elmalı, Ahmed Kutucu, Kaan Ayhan, Gökdeniz Gürpüz, Kazımcan Karataş, Mario Lemina yer aldı.
Okan Buruk, hafta içinde UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Atletico Madrid ile yapılan müsabakanın ilk 11'inden 3 oyuncu değiştirdi. Sol bek Eren Elmalı, orta saha oyuncuları Mario Lemina ve Leroy Sane'yi yedeğe çeken Buruk, bunların yerine Ismail Jakobs, İlkay Gündoğan ve Gabriel Sara'yı sahaya sürdü.
Galatasaray'ın Senegalli sol beki Jakobs, 7 maç sonra ilk 11'de forma giydi.
Sarı-kırmızılı formayla ilk 11'deki son maçına 13 Aralık 2025'te Hesap.com Antalyaspor ile yapılan Süper Lig müsabakasında çıkan Jakobs, ardından Afrika Uluslar Kupası için Senegal Milli Takımı'nın kampına katıldı. Bu sürede ikişer lig, Ziraat Türkiye Kupası ve Turkcell Süper Kupa maçını kaçıran Jakobs, şampiyonluk sevinci yaşadığı turnuvadan döndükten sonra yapılan 1 müsabakada sonradan oyuna girdi.
Sarı-kırmızılı ekibin Alman yıldızı Leroy Sane, Süper Lig'de 10 maç sonra bir maça yedek kulübesinde başladı.
Bu sezon ligde forma giydiği 18 maçın 17'sine ilk 11'de başlayan Sane, sadece 8. haftadaki Beşiktaş derbisinde yedek soyundu. Derbiden sonraki 10 lig maçının da başlangıç kadrosunda yer alan 30 yaşındaki kanat oyuncusu, ilk kez yedeğe çekildi.
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, orta sahada rotasyona gitti.
Fatih Karagümrük müsabakasıyla son 7 günde 3. maçına çıkan sarı-kırmızılı ekip, 28 Ocak Çarşamba günü UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Manchester City, 1 Şubat Pazar günü ise Süper Lig'de Kayserispor ile karşılaşacak.
Okan Buruk, yoğun fikstür nedeniyle orta sahada bazı değişiklikler yaptı. Mario Lemina ve Leroy Sane'yi yedeğe çeken Buruk, yerlerine İlkay Gündoğan ve Gabriel Sara'yı sahaya sürdü.
Sarı-kırmızılı taraftarlar, Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki maça ilgi göstermedi.
Galatasaray'ın deplasmanda Fatih Karagümrük ile yaptığı müsabakayı tribünde 5 bine yakın sarı-kırmızılı taraftar izledi.
İki takım futbolcuları, müsabaka öncesi küfre karşı pankart taşıdı.
Türkiye Futbol Federasyonunun başlattığı kampanya kapsamında iki takım seremoniye, "Futbola aşığız, küfüre karşıyız" yazılı pankartla çıktı.
Sarı-kırmızılı ekip, bu sonuçla bu sezonki 19. lig maçında 14. galibiyetini aldı. Dört beraberlik ve 1 yenilgisi bulunan "Cimbom" puanını 46'ya yükseltti. Galatasaray, en yakın takipçisi Fenerbahçe ile puan farkını maç fazlasıyla 4'e yükselterek liderlik koltuğunu korudu.
Bu sezonki 14. yenilgisini yaşayan son sıradaki Fatih Karagümrük ise 9 puanda kaldı.
Sarı-kırmızılı ekibin Brezilyalı orta saha oyuncusu Gabriel Sara, kulüp tarihinin Süper Lig'deki en hızlı 4. golünü attı.
Fatih Karagümrük müsabakasının 31. saniyesinde fileleri havalandıran Sara, takımını 1-0 üstünlüğe taşıdı. Bu gol, Süper Lig'de kulüp tarihinde atılan en erken 4. gol olarak kayıtlara geçti. Sara, ayrıca bu sezon Süper Lig'deki en erken golü atan isim oldu.
Galatasaray tarihinin Süper Lig'deki en erken golünü 2001 yılında Vedat İnceefe, Göztepe ile İstanbul'da yapılan müsabakada 18. saniyede fileleri havalandırarak kaydetti. İnceefe'yi Mbaye Diagne (27. saniye/2021-Gençlerbirliği) ve Younes Belhanda (30. saniye/2018-Yeni Malatyaspor) izledi.
Gabriel Sara, kaydettiği 2 golle takımının galibiyetinde başrolü oynadı.
Mücadelenin 31. saniyesinde takımını 1-0 öne geçiren Brezilyalı futbolcu, 51. dakikada attığı golle bu kez skoru 2-1'e getirdi. 26 yaşındaki futbolcu, bu sezonki 28. resmi maçında tamamı Süper Lig'de olmak üzere 4. kez gol sevinci yaşadı.
Gabriel Sara, müsabakanın ardından taraftarın isteğiyle klasikleşen galibiyet üçlüsünü çektird
Galatasaray'ın Nijeryalı yıldızı Victor Osimhen, bu sezon resmi maçlardaki gol sayısını 13'e çıkardı.
Karşılaşmanın 55. dakikasında takımının üçüncü, kendisinin ise ilk golünü atan Osimhen, Süper Lig'deki 13. maçında 7. kez fileleri havalandırmış oldu.
Osimhen'in UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki 5 maçta 6 golü bulunuyor.
Sarı-kırmızılı takımdaki ikinci sezonunu geçiren Victor Osimhen, kulüp tarihinin en golcü yabancıları listesinde yükselmeye devam ediyor.
Galatasaray formasıyla 2 sezonda 59. resmi maçına çıkan 27 yaşındaki santrfor, toplamda 50 gole ulaştı. Galatasaray tarihinin en golcü 5. yabancı oyuncusu olan Osimhen, 2 kez daha fileleri havalandırması durumunda 51 gollü Bafetimbi Gomis'i geçerek 4. sıraya yerleşecek.
Galatasaray'ın milli futbolcusu Barış Alper Yılmaz, Zecorner Kayserispor müsabakası öncesi cezalı duruma düştü.
Bu sezon forma giydiği maçlarda üç kez sarı kartla cezalandırılan Barış Alper Yılmaz, dördüncü kartı Fatih Karagümrük müsabakasında gördü. Cezalı duruma düşen 25 yaşındaki futbolcu, 20. haftadaki Zecorner Kayserispor mücadelesinde forma giyemeyecek.
Galatasaray, Süper Lig'de çıktığı son 7 mücadelede mağlubiyet yaşamadı.
Ligde bu sezonki tek yenilgisini 12. haftada Kocaelispor mücadelesinde yaşayan sarı-kırmızılı ekip, sonrasındaki 7 mücadelede 5. galibiyetini yaşadı.
"Cimbom" bu süreçte Gençlerbirliği, Samsunspor, Antalyaspor ve Kasımpaşa'nın ardından Fatih Karagümrük'ü yenerken Fenerbahçe ve Gaziantep FK ile berabere kaldı.
Sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig'deki son 12 maçın 10'unda gol yedi.
Ligde sezonun ilk 7 maçında kalesinde sadece 2 gol gören Galatasaray, sonrasındaki süreçte skor olarak istediğini alsa da kalesini gole kapatmakta zorlandı.
Sarı-kırmızılı ekip, 8. haftadaki Beşiktaş derbisiyle başlayan süreçte çıktığı son 12 lig müsabakasının 10'unda en az 1 kez kalesinden meşin yuvarlağı çıkardı. Galatasaray, bu dönemde sadece sahasında oynadığı Trabzonspor ve Kasımpaşa maçlarında kalesini gole kapatmayı başardı.
Söz konusu karşılaşmalarda rakiplerine 12 gol izni veren Galatasaray, son 5 deplasman maçında kalesini kapatamadı.
Sarı-kırmızılı ekip, Fatih Karagümrük ile yaptığı son 9 Süper Lig maçında mağlup olmadı.
Kırmızı-siyahlı ekibe karşı ligdeki son yenilgisini Aralık 2020'de yaşayan Galatasaray, sonrasındaki 9 mücadelede 6. galibiyetini aldı. Bu süreçte 3 kez de beraberlik yaşayan sarı-kırmızılıların bileği bükülmedi.
Galatasaray taraftarı, teknik direktör Okan Buruk'a müsabakanın ardından büyük destek ve moral verdi.
Müsabakanın bitiş düdüğünün ardından sarı-kırmızılı futbolcular, galibiyeti az sayıdaki taraftarının önüne giderek kutladı. Taraftarlar, takımın ardından teknik direktör Okan Buruk'u tribüne çağırdı.
Tecrübeli teknik adama destek veren taraftarlar, tezahüratlarla Süper Lig'de şampiyon olacaklarına dair inançlarını dile getirdi.
Fatih Karagümrük, Süper Lig'de çıktığı son 7 maçta galibiyet sevinci yaşayamadı.
Ligdeki son galibiyetini 12. haftada sahasında Konyaspor karşısında yaşayan kırmızı-siyahlı takım, sonrasındaki 7 mücadelede 2 beraberlik alırken, 5. kez mağlup oldu.
Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Aleksandar Stanojevic, 1 Ocak'ta göreve geldiği takımının başında 3. resmi maçta da mağlupbiyeti önleyemedi.
Fatih Karagümrük'ün genç orta saha oyuncusu Barış Kalaycı, kariyerinde ilk kez bir Süper Lig müsabakasında gol sevinci yaşadı.
Ağustos 2024'te kırmızı-siyahlı takıma transfer olan Barış, ilk sezonunda Süper Lig'de 6 müsabakada forma giyerken, bu sezon 15. maçına çıktı. Mücadelenin 27. dakikasında takımı adına 1-1 beraberliği sağlayan golü atan 20 yaşındaki orta saha, ilk kez bir Süper Lig mücadelesinde tabelayı değiştirmiş oldu.
Barış, ayrıca bu sezon Süper Lig'de gol atan en genç futbolcu ünvanını aldı.







Yorumlar